Hlavní obsah

Rodina uvázla na dvě noci v australské divočině. Slepě věřila navigaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víra v neomylnost satelitní navigace zavedla vůz do bláta, z nějž nedokázal vyjet, navíc mimo dosah mobilního signálu. Posádka nakonec strávila v autě dvě noci, než ji objevil vrtulník, který se účastnil vyhlášeného pátrání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O tom, že se bezmezná důvěra v instrukce navigačního přístroje či aplikace nemusí vyplatit, se přesvědčila rodina v Austrálii. Problém byl až tak velký, že po dvou ženách a dvou dětech, které jely v Hyundai Tucson, vyhlásila policie pátraní poté, co 8. srpna přijala hlášení o jejich zmizení.

Druhý den je našli zhruba 50 kilometrů jihovýchodně od města Tibooburra v Novém Jižním Walesu. Vůz byl zapadlý v blátě na polní cestě, na niž řidičku dovedla navigace cestou z Queenslandu do Adelaide. Navigace je „zavedla na prašnou cestu mimo zpevněnou silnici, kde zapadli“, píše australský web 9News, který zprávu přináší.

Hluboký brod ukazuje, že elektromobily při průjezdu vodou nemají problém

AutoMoto

Poté, co vůz uvázl, chtěla řidička dojít pěšky pro pomoc. Po čtyřech hodinách to však vzdala a vrátila se zpátky do vozu. Kde konkrétně SUV zapadlo a jak daleko tedy byla civilizace, není známo, ale v místě nebylo pokrytí mobilním signálem, takže si posádka vozu nemohla přivolat pomoc.

Než ji pátrací vrtulník našel, strávila v autě 48 hodin. Místní policie ve své zprávě dodává, že vrtulník posádku dopravil do města. Byla předána do péče zdravotníků kvůli dehydrataci. Na cestu si totiž vzali jen málo vody.

Slepá víra v navigaci poslala stovku Američanů do pole, zapadli v bahně

AutoMoto

Navigace v autě, ať už vestavěná, nebo aplikace v mobilu, může být výborným pomocníkem. Je však třeba k ní přistupovat kriticky. Pokud cesta nevypadá sjízdně v autě, které zrovna řídíte, je vždy lepší se otočit a jet jinudy.

Anketa

Dostali jste se někdy do problémů, protože jste slepě věřili navigaci?
Ano
53,4 %
Vedla mě mizernou cestou, ale včas jsem se otočil/a
20,8 %
Ne
12,7 %
Nepoužívám navigaci
13,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1325 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám