Hlavní obsah

Navigace dovedla kamión na scestí, následovala kuličková lavina

Už jste určitě slyšeli poučku, že nemáte slepě věřit navigaci - může vás ve snaze ušetřit čas či kilometry poslat do míst, která nemůžete projet. Něco na ten způsob se stalo řidiči kamiónu Robertu Hermanovi, který americkým Seattlem převážel 22 tun kovových kuliček.

Foto: Profimedia.cz

Kamión v Seattlu rozsypal tisíce kovových kuliček. (Ilustrační foto)

Článek

Herman koncem minulého týdne špatně odbočil a navigace ho zavedla do ulice Genesee ve čtvrti Youngstown, kde ale podle svědka Mata Sextona nedokázal vyjet prudký kopec. „Zastavil se a protáčel kola. Pak se rozhodl couvat, zrychlil příliš a najednou zabrzdil,” popisuje svědek osudnou chvíli.

V ten moment se z návěsu na ulici vysypalo zhruba 22 tisíc kovových kuliček, každá o váze zhruba jednoho kilogramu, a pustilo se z kopce dolů. Vědom si problému, řidič kamiónu zavolal policii, ale nebyl první. „Vytočil jsem 911 a slyším 'Vy jste ten s těmi kuličkami, co se valí ulicí?' Odpověděl jsem: ‚Jo, to jsem já,‘ ” uvedl Herman.

Ony kuličky byly na cestě do Salt Lake City, kde měly být součástí industriálních drtičů kamene. Svou neplánovanou cestou poškodily šest aut, ale nezranily žádného člověka. Herman byl pokutován za nedostatečné zabezpečení nákladu.

Úklid kuliček, kvůli kterému musela být ulice uzavřena, zabral několik hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám