Hlavní obsah

Čínský řidič se nad srázem přesvědčil, proč nelze vždy věřit navigaci

Nad stometrovou propastí se ocitla kabina náklaďáku, jehož řidič slepě věřil navigaci a vjel na úzkou horskou silnici. Auto údajně bylo nutno rozřezat, aby se dostalo pryč.

BEZ KOMENTÁŘE: Náklaďák zůstal viset ze 100metrového útesu poté, co ho tam navedla navigaceVideo: AP

 
Článek

Že nelze věřit navigaci každé slovo, se nejeden motorista už jistě přesvědčil. To je pravdou zejména, má-li váš vůz větší rozměry, než je na osobní auto běžné. Kdyby si to uvědomil nejmenovaný řidič náklaďáku v čínské provincii Šan-si, nezadělal by si na obrovský problém.

Podle agentury AP řidiče navedla navigace na úzkou horskou silnici, on nedbal zákazových značek omezujících vjezd vozidel podle rozměrů a na silnici se vydal. Když zjistil, že neprojede, zkoušel couvat –⁠ a tehdy částí auta prorazil zábradlí a zůstal viset nad 100 metrů vysokým srázem.

Slepá víra v navigaci poslala stovku Američanů do pole, zapadli v bahně

AutoMoto

Z auta vyskočil a nic se mu nestalo, ale jeho vůz od 1. ledna, kdy tam vjel, blokoval dopravu tři dny. Podařilo se ho vytáhnout zpátky na vozovku až 3. ledna a údajně bylo třeba vůz rozříznout napůl, aby bylo možné ho ze silnice odstranit.

Budiž to další připomínkou, že navigace není vševědoucí a že je třeba její povely porovnávat se skutečnou situací. Pokud vám značky hlásí, že se se svým autem někam nevejdete, místo skutečně radši objeďte, než abyste se dostali zbytečně do problémů.

Reklama

Výběr článků

Načítám