Hlavní obsah

Po letech stagnování je na obzoru nový začátek. Lancia má chystat několik nových modelů

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lancia pod křídly nové skupiny Stellantis údajně pracuje na třech nových modelech, které by měly značce vdechnout zašlou slávu. Aktuálně automobilka vyrábí jen jeden model na jediném italském trhu. Hovořilo se spíše o definitivním konci společnosti. Podle Automotive News se však chystá hned několik nových modelů a expanze na další evropské trhy.

Foto: Lancia

Lancia Ypsilon po faceliftu (Ilustrační foto)

Článek

Ypsilon, který se představil už v roce 2011, je v současné době jediným autem od Lancie, které se stále vyrábí. Časy se ale mění. Po sloučení dvou automobilek FCA a PSA se většina odborníků obávala definitivního odstřižení značky Lancia vedením obřího konglomerátu Stellantis.

Představenstvo ovšem evidentně měla rozhodnout jinak. Podle serveru Automotive News, který se odvolává na zdroj uvnitř automobilky, chystá Lancia obří investice a rozvoj, který by měl firmu dostat do popředí skupiny.

Foto: Lancia

Lancia Ypsilon

Server hovoří o tom, že by měla Lancia v horizontu několika let představit hned tři nové modely. V roce 2024 by se mělo jednat o malý hatchback, který na trhu nahradí dobře prodávaný ypsilon a vůz se údajně stane prvním elektromobilem od Lancie. K dispozici ale bude i ve verzi se spalovacím motorem.

Dalším modelem má na začátku roku 2026 být menší, čistě elektrický crossover. Lancia by při vývoji a výrobě měla těžit ze spolupráce v rámci obřího konglomerátu Stellantis.

Lancii čeká znovuzrození, má nového šéfdesignéra

AutoMoto

O třetím modelu toho zatím není známo mnoho, jak ale zdroje z automobilky Lancia tvrdí, jednat by se mělo o kompaktní hatchback nižší střední třídy, tedy jakousi obdobu Mercedesu třídy A. O tomto autě ale údajně nebylo ještě zcela rozhodnuto, neboť vedení Lancie neví, zda by se drahý vývoj vyplatil. Tak či tak, kolem italské automobilky se dějí zvláštní věci, ze kterých bude mít řada fanoušků jistě radost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám