Hlavní obsah

Lancii a Alfě Romeo poteče více peněz, budou mít více příležitostí

Italské značky Lancia a Alfa Romeo budou mít více peněz a příležitostí, nechala se slyšet hlava koncernu Stellantis. Konkrétní výsledky spolupráce těchto značek s francouzským DS bychom měli vidět zhruba za tři roky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo (Ilustrační foto)

Článek

Spojení koncernů FCA a PSA do jednoho automobilového giganta s názvem Stellantis bude patrně mít příznivý efekt na italské značky Lancia a Alfa Romeo. Podle šéfa koncernu Johna Elkanna dostanou více peněz a také příležitostí, uvedl to v televizním rozhovoru.

„Do značek jako Alfa Romeo a Lancia jsme v posledních letech nemohli investovat, kolik bychom si přáli,” nechal se slyšet. Elkann byl šéfem FCA ve chvíli, kdy se v lednu letošního roku oficiálně stal součástí koncernu Stellantis. „V nové skupině budou pro tyto značky větší, lepší příležitosti,” dodal.

Test Alfy Romeo Stelvio: Realista s duší sportovce

Testy

Stellantis ve svých řadách formuje „prémiovou” skupinu značek, do níž bude kromě francouzského DS patřit právě Lancia a Alfa Romeo. Už před několika týdny se objevila zpráva, že tyto tři značky spolu vyvíjejí pohonné ústrojí a další technologie, které budou využívat jen ony, žádná jiná značka koncernu. Ovoce této spolupráce bychom měli vidět v roce 2024.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám