Hlavní obsah

Lancia stále žije, jediný model v nabídce má projít modernizací

Novinky, Marek Bednář

Městský hatchback Lancia Ypsilon má projít drobným faceliftem, který pozmění příď auta. Dokládají to fotografie maskovaného prototypu. Spekulace naznačují, že značka Lancia brzy skončí nadobro.

Foto: Lancia

Dosavadní Lancia Ypsilon (Ilustrační foto)

Článek

Kdysi slavná italská značka Lancia po nepovedeném pokusu mateřského Fiatu ukončit její život pořád existuje - prodává jediný model na domácím trhu. Je jím Ypsilon, deset let starý vůz, který pouze prochází dílčími modernizacemi. Jedna z nich se právě chystá.

Podle stránky Waltera Vayra GabetzSpyUnit na Facebooku, která se zabývá špionážními fotkami maskovaných prototypů, ukazují pár dnů staré fotografie bílého ypsilonu s černou páskou na přídi právě faceliftovaný vůz.

Změn je očividně velmi málo a odehrají se na přídi, jinak by si Lancia dala s maskováním více práce. Že jde skutečně o testovací prototyp, nikoliv o podomácku opravené poškození po drobné nehodě, ukazuje registrační značka na zádi - taková se v Itálii vydává právě zkušebním prototypům.

Kvůli očividně drobnému faceliftu tak můžeme čekat, že nabídka motorů zůstane stejná. To znamená objemy od 0,9 do 1,2 litru a výkony od 69 do 84 koní. Není to moc, ale v nabídce je i mild hybrid a pohon na LPG a CNG.

Test Fiatu 500 Hybrid: Především módní doplněk

AutoMoto

Dovoz do Česka, stejně jako už po několik let, neočekávejme. Naopak, spekuluje se o tom, že Lancia se vznikem koncernu Stellantis zcela zanikne a přestane živořit nedůstojně ke své slavné historii, plné úspěchů nejen v nejvyšších patrech automobilových soutěží.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám