Hlavní obsah

Opel chystá ostrou Mokku-e, víc koní ale nedostane

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Označení OPC u Opelu a VXR u Vauxhallu se mají vrátit v roce 2022 po sedmileté absenci v nabídce. Fanoušky ovšem asi nepotěší - jako první ho má dostat Mokka-e a zvýšení výkonu není v plánu.

Foto: Opel

Opel Mokka-e

Článek

Ostré opely s logem OPC - Opel Performance Centre - jsou stále velmi oblíbené, ovšem v aktuální nabídce značky žádný nenajdete. U britského Vauxhallu je to podobné. Podle britského magazínu Autocar, který cituje výkonného ředitele Vauxhallu Stephena Normana, se to má změnit.

Ovšem asi ne tak, jak by si fanoušci sportovní divize Opelu přáli - logo OPC, resp. v Británii VXR, má jako první dostat elektrický crossover Mokka-e, a to v roce 2022. Co víc, výkon má zůstat na sériových 136 koních.

Foto: Opel

Opel Mokka-e

„Ptáte-li se na zrychlení a nejvyšší rychlost, máme víc než dost. Ale můžeme přidat výkonnost jinými způsoby,” odpověděl Norman na otázku, co nabroušená mokka nabídne. Naznačil tím tedy vylepšení v oblasti podvozku.

První jízda v Opelu Corsa-e: Rozdíl je jen jeden

Testy

Ono „víc než dost” na téma výkonu s největší pravděpodobností znamená 136 koní a 260 Nm elektromotoru a 50 kWh baterie, které nabízí Peugeot e-2008; parametry Mokky-e zatím nebyly zveřejněny, ale s tímto peugeotem je technicky shodná.

Zrychlení na stovku trvá 9 sekund, což v dnešním světě kapesních raket opravdu není mnoho. Trochu lepší to je u Corsy, která má podle Britů také dostat ostrou variantu - běžná Corsa-e zrychlí na 100 km/h za 8,1 sekundy. Fordu Fiesta ST, nejbližšímu konkurentovi, to trvá 6,5 sekundy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám