Hlavní obsah

Nadšenec stvořil místo k uctívání aut. Přebudoval kostel na garáž

V běžném garážovém domě si pronajmete stání a přes zimu tam necháte svůj sporťák. The Holy Grail Garage v americkém Pittsburghu je ale zároveň klubovnou, kde můžete trávit čas s podobně zaměřenými lidmi. Je postavená z odsvěceného kostela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Co s odsvěceným kostelem? Postavit si v takové budově obydlí, to se sem tam vidí. Mike Fanto jeden takový v pensylvánském Pittsburghu přestavěl na garáž, výstavní prostor a automobilový klub v jednom.

Není to neuctivé? Autor nápadu si to očividně nemyslí. Ostatně, většina lidí svá auta parkuje celý rok na ulici a z toho zbytku má většina „jen” obyčejnou garáž či stání pod bytovým domem. Jen hrstka lidí na světě má vlastní reprezentativní garáž.

The Holy Grail Garage, tedy Garáž svatého grálu, jak se Fantův podnik jmenuje, je v podstatě reprezentativní garáž k pronájmu. Není to žádná díra, do které prostě zahodíte auto.

„Chápeme, že auta jsou více než způsob přepravy z bodu A do bodu B. Jsou koníčkem, vášní, způsobem života,” stojí na webu firmy. Nenabízí totiž jen uskladnění auta např. v zimních měsících, ale také prostor pro mytí aut, bar, klubovnu s velkými televizemi, kancelář apod.

„Vytvořili jsme místo, kde se můžeme sejít a pobýt. Podívat se na zápas, zahrát si kulečník, (...) a co je nejdůležitější, být ve společnosti lidí, kteří mají také rádi auta. Lidí, kteří to chápou, kteří tím žijí,” pokračuje web firmy.

Anketa

Souhlasíte s využitím bývalého kostela pro luxusní garáž a automobilový klub?
Ano
86,6 %
Nemám na to názor
4,5 %
Ne
8,9 %
Celkem hlasovalo 268 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám