Hlavní obsah

Garáž, nebo bunkr? Designéři navrhli parkování pro Teslu Cybertruck

Vypadá to jako Tesla Cybertruck, ale nemá to kola - a Cybertruck v tom můžete parkovat. Řeč je o Cybunkeru, domě s prostornou garáží, pro nějž se newyorská designová agentura inspirovala u kontroverzní Tesly.

Foto: Profimedia.cz

Cybunker

Článek

Tesle Cybertruck se leckdo může smát, že vypadá, jako by ji designéři nakreslili na poslední chvíli v pátek těsně před padla, nebo jako by jim někdo sebral počítače a nechal jen papír a pravítka. Čím dál víc to ale vypadá, že takoví lidé jsou v menšině.

Foto: Profimedia.cz

Vrata garáže vytvoří nájezd, když se sklopí.

Pick-up inspiroval stavbu - zatím virtuální - studia Lars Büro z New Yorku, která je primárně garáží, ale taky může fungovat jako samostatný domek anebo chata, kterou lze postavit zcela mimo civilizaci. Jmenuje se Cybunker.

Rus si postavil vlastní Teslu Cybertruck. Neznalé může zmást

AutoMoto

Necelých 56 metrů čtverečních tvoří prostor na auta, zbytek z celkových 167 m2 může být obytný prostor, skladiště nebo třeba kancelář. Bude záležet na zákazníkovi, jak si prostor nakonfiguruje.

Foto: Profimedia.cz

Cybunker může fungovat i jako normální bydlení.

Tato stavba je na cestě do sériové výroby, aktuálně se vyvíjí její struktura. Má být schopna odolávat drsným přírodním podmínkám a fungovat bez napojení na inženýrské sítě; solární panely na střeše nabíjejí baterie, které pak udržují dům v činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Obytná část vypadá prostorně.

Kolik bude Cybunker stát, zatím není známo, autoři to chtějí zveřejnit někdy zkraje roku 2020. Pravděpodobně to nebude žádná láce, i s ohledem na velkou variabilitu interiéru a v podstatě zakázkovou výrobu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám