Hlavní obsah

Michael Lohscheller se vrací do Evropy, VinFast bude mít ředitelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve letos v létě přestoupil Michael Lohscheller z německého Opelu do vietnamského VinFastu, a už se vrací zpět do Evropy. Podle prohlášení automobilky to je z osobních důvodů.

Foto: Opel

Michael Lohscheller

Článek

Je tomu jen pár měsíců, co Opel oznámil konec Michaela Lohschellera v čele firmy. Stěhoval se do Vietnamu, kde od léta letošního roku vedl automobilku VinFast. Ta ovšem podle webu Automotive News v pondělí oznámila, že Lohscheller se vrací do Evropy, a to z blíže neupřesněných osobních důvodů.

Opel mění ředitele, Michael Lohscheller povede vietnamský VinFast

AutoMoto

Koncern Vingroup, pod nějž automobilka VinFast spadá, oznámil, že na jeho místo nastoupí Le Thi Thu Thuyová, zástupkyně generálního ředitele koncernu. Tuto pozici si ponechá, vedení VinFastu k ní přidá.

Hlavní náplní její práce bude dohlížení na rozšiřování působení automobilky v Evropě a Severní Americe, kde už existuje několik dealerství, a také výzkum možného vstupu na další trhy po celém světě.

Vietnamský VinFast představil dva elektromobily na autosalonu v Los Angeles

AutoMoto

Lohscheller přišel do VinFastu s cílem učinit z něj „globální společnost chytrých elektrických aut“. Jeho největší zásluhou je vyvedení Opelu, kde působil v letech 2012–2021, z toho v letech 2017–2021 jako generální ředitel, ze ztráty. Kde bude pracovat po svém návratu do Evropy, zatím není známo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám