Hlavní obsah

Opel mění ředitele, Michael Lohscheller povede vietnamský VinFast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Lohscheller, který vyvedl Opel ze ztráty po přechodu značky z koncernu GM do koncernu PSA, se stěhuje k VinFastu. Místo něj na pozici šéfa Opelu nastoupí Uwe Hochgeschurtz, který přechází od Renaultu.

Foto: Opel

Michael Lohscheller

Článek

Michael Lohscheller, šéf značky Opel, je dalším evropským špičkovým manažerem v automobilovém sektoru, který se stěhuje do Asie. Byl jmenován generálním ředitelem první vietnamské automobilky VinFast. Uvádí to web Automotive News.

Lohscheller má vést snahu VinFastu stát se „globální společností chytrých elektrických aut”, cituje web prohlášení automobilky, a jeho pracoviště bude ve Vietnamu. VinFast už nedávno otevřel svá první dealerství v Evropě a Severní Americe, chce prodávat auta mimo jiné v Německu, Francii, Nizozemsku, Spojených státech a Kanadě.

První vietnamská automobilka otevřela zastoupení v Evropě a Severní Americe

AutoMoto

Automobilka to není velká, loni prodala zhruba 30 tisíc aut a letos jich plánuje 45 tisíc. Během letošního ročníku chce také začít na domácí trh dodávat elektromobily vyrobené v továrně ve městě Haiphong. První auta s jejím logem byla ovšem spalovací, využívala techniku starších BMW a přišla na trh v roce 2019.

Lohscheller začal v automobilovém sektoru pracovat v roce 2001, a to u evropské divize Mitsubishi. O tři roky později přešel do Volkswagenu a do Opelu nastoupil v roce 2012 jako finanční ředitel. Generálním ředitelem se stal v červenci 2017, krátce poté, co se Opel stal součástí koncernu PSA. Jeho největší zásluhou je vytažení Opelu ze ztráty, v níž značka byla při změně korporátního majitele.

Foto: Opel

Uwe Hochgeschurtz

Opel již oznámil jméno Lohschellerova nástupce – bude jím Uwe Hochgeschurtz, který aktuálně vede divizi Renaultu pro Německo, Rakousko a Švýcarsko. Na novou pozici nastoupí 1. září letošního roku. Hochgeschurtz pracuje v automobilovém průmyslu od roku 1990. Začal ve Fordu, odkud v roce 2001 přestoupil do Volkswagenu a pak v roce 2004 do Renaultu.

Reklama

Související články

Test Opelu Zafira Life: Mistr převleků

Zafira Life má na trhu spoustu příbuzných, od nichž se vůbec neliší. K mání je ale díky tomu čtvrtý minibus, který výborně kombinuje až luxusní cestovní...

Výběr článků

Načítám