Hlavní obsah

Hyundai představil vizi pro SUV. Budoucnost je elektrická a pohodlná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai na autosalonu v americkém Los Angeles představila koncept zvaný Seven, který odhaluje, jak by v budoucnu měla vypadat nová jihokorejská elektrická SUV.

Koncept Hyundai SevenVideo: Hyundai

 
Článek

Vůz s názvem Seven se v rámci obřího veletrhu ve „městě andělů“ představil na modulární platformě E-GMP, se kterou hodlá Hyundai do budoucna hodně pracovat. Právě ona zapříčinila, že uvnitř je hodně prostoru. Očekává se, že koncept Seven dorazí sériově jako Ioniq 7.

Celý interiér, o který jde patrně nejvíce, působí velice vzdušným dojmem a designéři evidentně kladli důraz na ty nejmenší detaily. Za první dojem určitě může rovná podlaha a obří rozvor dlouhý 3,2 metru.

Kia představila koncept SUV EV9, vypadá jako nová vlajková loď

AutoMoto

Vše dokresluje velice netradiční pojetí sedadel, která připomínají pohovky, skleněná střecha s reflektorem uprostřed, kosmicky působící LED panely na přístrojové desce a v neposlední řadě rohový „gauč“ v zadní části automobilu. Hyundai si zkrátka vyhrál s každým detailem a interiér působí jako moderní obývací pokoj.

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Hyundai vůz navrhl s ohledem na to, že v budoucnosti počítá s využitím autonomního řízení, a proto jsou i sedadla vepředu otočná. V kabině je využita celá řada recyklovatelných materiálů, bambusové dřevo, měď či pryskyřice. Na cestující v kabině mimo jiné čeká třeba mini lednička nebo leštička na boty.

Po technické stránce Hyundai samozřejmě hovoří o elektromobilitě a předpokládaném dojezdu asi 483 kilometrů. Další parametry zatím nebyly zveřejněny, nicméně ještě víme, že se auto z 10 na 80 procent kapacity baterií nabije za asi 20 minut s použitím nabíječky o výkonu 350 kW.

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Velice bizarním prvkem futuristického SUV je například cirkulace vzduchu, která mezi sebou nemísí bakterie z přední části a ze zadní části vozidla, a proto by nemělo být možné se nijak nakazit od ostatních pasažérů. Součástí výbavy je pak i sterilizační zářič UVC.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám