Hlavní obsah

Firmy Honda a Sony zakládají společný podnik na vývoj a výrobu elektromobilů

Automobilka Honda a technologický gigant Sony spojují své síly a zakládají firmu na prodej vlastních elektromobilů. První vůz by měla nově vzniklá společnost představit už v roce 2025.

Foto: Sony

Sony Vision-S02 (vlevo) a Vision S-01

Článek

Sony Group Corporation ve spolupráci s Honda Motor Co., Ltd podepsaly smlouvu o vzniku nové společnosti. Po oficiálním požehnání od úřadů tak vznikne automobilka Sony Honda Mobility Inc., která se zaměří výhradně na vývoj, výrobu a prodej elektromobilů.

Sony našlo parťáka, elektromobily bude stavět s Hondou

AutoMoto

Nejedná se o žádné překvapení, nýbrž očekávané vyústění podpisu memoranda mezi oběma společnostmi z března letošního roku. Obě zakládající firmy se nechaly slyšet, že hodlají spojit um a schopnosti obou firem. Honda chce přispívat ekologickými a bezpečnostními technologiemi a pochopitelně výrobou vozidel, Sony naopak působit v oblasti vývoje, elektronických technologií, telekomunikací, sítí a zábavy za volantem.

Společnost má být podle všeho založena v letošním roce s tím, že první vozy Sony Honda by měly na trh dorazit v roce 2025. V následujících letech už bude firma fungovat v běžném režimu, takže se lze těšit na žhavé novinky z vývoje, který bude pravděpodobně založen na konceptech Vision-S od Sony.

Sony představilo druhý elektromobil, chce založit automobilku

AutoMoto

Jak stojí v tiskové zprávě, novým šéfem společnosti se stane Yasuhide Mizuno z Hondy, provozním ředitelem pak Izumi Kawanishi ze Sony.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám