Hlavní obsah

Dodge slibuje novou éru muscle cars, elektrický pohon je podle něj velmi slibný

Budeme-li ve slovech Matta McAleara z automobilky Dodge trochu číst mezi řádky, můžeme spekulovat, že automobilka do doby elektrické chystá opravdu zajímavá auta. „Jen” bude chybět to uspokojivé vyštěknutí motoru při startování.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat (Ilustrační foto)

Článek

Pro automobilové fanoušky je fascinující, uklidňující a zároveň i trochu impozantní moment, kdy otočí klíčem či zmáčknou tlačítko, startér chvíli točí a pak motor auta vyštěkne, zabublá a usadí se na volnoběhu. Elektromobily nic takového nenabízejí – a přesto americká automobilka Dodge slibuje, že éra elektromobilů nebude koncem muscle cars, nýbrž jejich novou dobou.

Osmiválec Hellcat má dny sečteny, říká šéf Dodge

AutoMoto

Tim Kuniskis, šéf automobilky Dodge, už v minulosti řekl, že se svět muscle cars nachází v podobné pozici jako na začátku ropné krize v roce 1972 a že se na elektrifikaci dívá s nadějí. Nyní se podobným způsobem rozhovořil Matt McAlear, šéf prodejů u Dodge, pro magazín Muscle Cars & Trucks.

„Nebylo stanoveno přesné datum, kdy si už nebudete moci koupit Hemi V8 s litinovým blokem, ale všichni vědí, že přijde, a chtějí si užít současnou dobu, dokud můžou. ... Skončí to, ale náhrada bude o tolik víc vzrušující,” nechal se slyšet McAlear. Budeme-li trochu spekulovat, můžeme v tom vidět náznak, že Dodge už nyní na elektrické náhradě pracuje.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat (Ilustrační foto)

„Všichni vědí, že elektrifikace přichází. Znovu vynalezneme muscle car, alespoň co se týče Dodge. Jsem velmi nadšený ze směru, kterým se budoucnost ubírá, ale nyní si každý užívá 'rozlučku',” dodal McAlear. Co konkrétně automobilka chystá, samozřejmě zatím není známo. Vypadá to ale, že Dodge bude vyrábět osmiválce, dokud to jen trochu půjde.

Anketa

Je pro vás startování spalovacího motoru důležitý zážitek?
Ano, bez něj to není ono
77,3 %
Spíše ano, ale pokud budou výkony stát za to, obejdu se bez něj
10,5 %
Je příjemné, ale nepotřebuji ho k životu
6,1 %
Ne, jde mi hlavně o výkony
6,1 %
Celkem hlasovalo 229 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám