Hlavní obsah

Chtěli byste novou Škodu Octavia jako kupé? Takhle by mohla vypadat

Nová Škoda Octavia se představila jako liftback a kombi, tak, jak je na světě už víc než dvacet let. Jenže fanoušci značky už léta volají po něčem, co až tak praktické není – po kupé. Podle nezávislého designéra by mohlo vypadat nějak takto.

Foto: Škoda

Nová Škoda Octavia (Ilustrační foto)

Článek

Pár dní po představení nové Octavie jsme tu měli návrh, jak by mohla vypadat verze RS, od maďarského designéra XTomiho – a docela se povedla.

Nyní ze stejného zdroje přichází další, ale bohužel mnohem méně reálná varianta – dvoudveřové kupé.

Splňuje vše, co grand touring coupé splňovat má – je dlouhé, elegantní a ani by nevadilo, že nemá bezrámová okna.

Mohlo by se prodávat třeba jen ve verzích RS se sportovním nádechem a Laurin a Klement se spoustou chromu a hnědou kůží uvnitř. A pod slupkou by mohly být jen nejsilnější motory, čtyřkolka či plug-in hybridní pohonné ústrojí.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Mohly by, jenže nebudou. Automobilka mohla na tradici dvoudveřových kupé navázat už tím, kdyby v roce 2002 posunula koncept Tudor do sériové výroby, ale nestalo se tak. A nepočítejme ani s Octavií kupé, třebaže jí to na XTomiho ilustraci opravdu sluší.

Foto: Škoda

Koncept Škoda Tudor z roku 2002

Reklama

Související články

Škoda představila novou Octavii

Vrchol roku pro mladoboleslavskou automobilku Škoda je venku. Nová Octavia narostla na délku i v zavazadelníku, diesel má jen dvoulitrový, 4x4 dostanete...

Výběr článků

Načítám