Hlavní obsah

Bude příští americký VW Passat elektromobilem? Šéf divize to naznačuje

Příští generace Volkswagenu Passat pro americký trh by dost dobře mohla existovat bez spalovacího motoru. Uvedl to výkonný ředitel americké divize VW. Evropský Passat s tím americkým nemá kromě jména společného nic.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Passat na americkém trhu

Článek

Současná generace Volkswagenu Passat se na americkém trhu prodává už od roku 2012 a zhruba 14 tisíc prodaných kusů v loňském roce není zrovna velké číslo. Už jen z věku je však jasné, že nástupce je za dveřmi. Dost možná však nebude mít spalovací motor.

Americkému webu Roadshow to prozradil Johan de Nysschen, výkonný ředitel americké divize Volkswagenu.

„Je asi odůvodněné předpokládat, že když tento Passat dojde konce svého životního cyklu, jeho nástupce nebude mít spalovací motor,” nechal se slyšet na právě probíhajícím autosalonu v Chicagu.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Passat na americkém trhu

Případný elektrický nástupce Passatu by mohl být založen na konceptu ID Vizzion, který se představil na autosalonu ve švýcarské Ženevě v roce 2018. Koncept neměl volant a pedály, ale měl 306 koní a pohon všech kol.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID Vizzion

Nutno podotknout, že americký Passat nemá s tím evropským společného kromě jména vůbec nic. V Evropě se současná generace Passatu, označená B8, prodává od roku 2014. Je tedy v šestém roce své existence a Volkswagen už jistě pracuje na nástupci.

Zda čeká Passat přechod na ryze elektrický pohon i v Evropě, nebudeme spekulovat. Tento model však v Evropě tvoří mnohem důležitější dílek nabídky, než tomu je v USA, a tak se drastická změna koncepce nejeví příliš pravděpodobná.

Foto: Volkswagen

Evropský Volkswagen Passat Variant R-Line

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám