Hlavní obsah

Horoskop | Váhy: Obecná charakteristika sedmého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se narodil v období od 23. září do 23. října, tomu podle astrologie náleží znamení zvěrokruhu Váhy. Jaké charakterové vlastnosti přisuzuje horoskop lidem v tomto případě?

Foto: David Ryneš, Novinky

Váhy jsou sedmé astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Váhy

Váhy jsou sedmé astrologické znamení zvěrokruhu a jako jediné znamení jsou symbolizovány neživým objektem. Jde jim hlavně o klid a rovnováhu, nemají rády spěch a stres, což může působit jako nerozhodnost.

Váhy jsou intelektuálně založené a rády hrají fér. Často hledají kompromisy a zlatou střední cestu. Lidé narození v tomto znamení jsou taktní, poctiví a slušní, nemají rádi hlučné, neomalené a vulgární chování. V každé společnosti jsou oblíbení, protože dovedou nenásilně urovnat spory a stmelit kolektiv.

Mají estetické cítění, dobrý vkus a vysoké nároky, protože znají hodnotu své práce. Váhy často za maskou klidu skrývají vnitřní nejistoty. Občas propadají pochybnostem, ať už si jejich důvody samy vykonstruovaly, nebo jim je někdo podsunul.

Láska a partnerství

Lidé narození ve znamení Vah touží po harmonickém vztahu založeném spíše na citech než na fyzickém kontaktu. Nechtějí být sami, všechno dělají nejraději ve dvou. Odpustí ledacos, ale nevěru ne.

Přesto, že Váhy silně touží po partnerovi, zamilovávají se celkem obtížně: pravou lásku potřebují mít se vší romantikou a jiskřením, jako z červené knihovny. Erotiku a sex Váhy milují, ale bez hrubostí a velkých experimentů.

Živel

Vzduch

Vládnoucí planeta

Venuše

Kameny zvěrokruhu pro Váhy

Růženín, olivín, modrý topaz, akvamarín, turmalín, lapis lazuli

Barvy

Červená, oranžová, žlutá, světle modrá

Celebrity a slavné osobnosti Váhy

Ženy: Margaret Thatcher, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Monica Bellucci, Brigitte Bardot, Romy Schneider, Naomi Watts, Martina Navrátilová, Serena Wiliams, Donna Karan, Ivana Chýlková

Muži: Václav Neckář, Jiří Mádl, Will Smith, Václav Havel, Jaroslav Ježek, Michael Douglas, John Lennon, Vladimír Menšík, Luciano Pavarotti, Bruce Springsteen, Sting, Oscar Wilde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám