Hlavní obsah

Horoskop | Štír: Obecná charakteristika osmého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štíři jsou lidé, kteří se narodili v období od 23. října do 22. listopadu. Bývají bystří a mají silnou vůli, ale nezapomínají na staré křivdy.

Foto: David Ryneš, Novinky

Štír je osmé astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení

Štír je osmé astrologické znamení zvěrokruhu. Štíři jsou plní energie, mají silnou vůli a staré křivdy umí oplatit – hned tak na ně nezapomínají. Mají bystrý úsudek a jsou dobrými, byť náročnými šéfy.

Mají silně vyvinutou intuici, přísný úsudek a vrozený psychologický talent – Štír tak umí druhé lidi rychle a dosti přesně odhadnout. A když se jim někdo nezamlouvá, dokážou to dát velmi zřetelně najevo.

Štíry lákají záhady a temná tajemství, mají touhu objevovat. Jdou také neradi s proudem, jsou to spíše individuality a samotáři se svobodnou duší a otevřenou povahou. A příliš je nezajímá, co si o nich myslí ostatní.

Láska a partnerství

Štíři jsou vášniví, což s sebou nese i další vlastnost – žárlivost. Snesou vám modré z nebe, ale jakmile je zásadně zklamete, už jejich důvěru zpět nezískáte. A pokud člověk raní štíří city opravdu hluboce, měl by se mít na pozoru: nebudou váhat se mstít.

Štíři jsou obvykle velmi charismatičtí, sex i lásku prožívají vždy velmi vášnivě. Mají vysoké nároky na partnera i přátele. Lidské slabosti dovedou pochopit, ale z celého srdce nesnášejí pokrytectví.

Vztah s dalším Štírem by mohl být plný rizik a napětí, klidnější partnerství Štíři navážou s Pannou, Kozorohem nebo Rakem.

Živel

Voda

Vládnoucí planeta

Pluto

Kameny zvěrokruhu pro Štíry

Opál, topas, granát, býčí oko, hematit, onyx, turmalín, ametyst

Barvy

Rudá, černá, šedá

Štíři: Celebrity a slavné osobnosti

Ženy: Marie Curie, Hillary Clinton, Julia Roberts, Jodie Foster, Demi Moore, Winona Ryder, Marta Kubišová, Marie Rottrová, Taťjana Medvecká, Ivana Andrlová, Eliška Junková, Jarka Rytychová, Yvetta Simonová

Muži: Bill Gates, Picasso, Jan Zrzavý, K. H. Mácha, F. M. Dostojevskij, Diego Maradona, Milan Baroš, Eros Ramazzotti, Larry Flynt, Daniel Landa, Václav Neckář, Radovan Lukavský, Jiří Mádl, Jan Tříska, Leonardo DiCaprio

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám