Hlavní obsah

Horoskop | Beran: Obecná charakteristika prvního znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se narodil v období od 20. března do 20. dubna, spadá pod patronát Berana, prvního znamení zvěrokruhu. Berani jsou lidé plní energie a často se dostávají do hádek. Mezi jejich pozitivní vlastnosti patří velká odvaha a upřímnost. Co dále charakterizuje toto znamení?

Foto: David Ryneš, Novinky

Beran neboli skopec je první astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Beran

Beran neboli skopec je první astrologické znamení zvěrokruhu. Berani překypují životní energií, jsou to rozené vůdčí osobnosti a velmi ambiciózní lidé, kteří chtějí všechno hned. A jejich prudká povaha je přímo magnetem na konflikty.

Berani jsou odvážní, rozhodní, spontánní, otevření, upřímní a bezstarostní. Nemají rádi, když jim někdo poroučí. Jsou dobrými kolegy, protože mají spoustu skvělých nápadů a dobře se s nimi spolupracuje. Rádi sportují, zvláště je-li přítomen i prvek rizika.

Pokud se Beranům nedaří, jednají podrážděně. Občas jsou ukvapení, ale vždy dodrží svůj slib. Beran žije přítomností a na rady ostatních moc nedá: jde si vlastní cestou, i když se mu svéhlavost občas nevyplácí.

Láska a partnerství

Když se Beran zamiluje, jde do toho bezhlavě. Může být i žárlivý. Kdo hledá vyrovnaného partnera, v Beranovi ho nejspíš hned tak nenajde. V lásce se Beranům daří se Lvy nebo Střelci.

Živel

Oheň

Vládnoucí planeta

Mars

Kameny zvěrokruhu

Topaz, akvamarín, jaspis, diamant, granát, karneol, rubín, ohnivý opál

Barva

Červená

Celebrity a známé osobnosti ve znamení Berana

Ženy: Halina Pawlovská, Dagmar Veškrnová-Havlová, Lucie Bílá, Lady Gaga, Aňa Geislerová, Sarah Jessica Parker, Céline Dion, Victoria Beckham

Muži: Giacomo Casanova, Vincent Van Gogh, Bohumil Hrabal, Charles Chaplin, Eddie Murphy, Zdeněk Svěrák, Marlon Brando, Elton John, Russell Crowe

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám