Hlavní obsah

Horoskop | Panna: Obecná charakteristika šestého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znamení zvěrokruhu Panna náleží těm, kdo se narodili v období od 23. srpna do 22. září. Panny jsou pracovité a hodně náročné, a to jak na ostatní, tak na sebe. Horoskop jim ale přisuzuje i další vlastnosti, které vám odhalí následující řádky.

Foto: David Ryneš, Novinky

Panna je šesté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Panna

Panna je šesté znamení zvěrokruhu. Jsou to lidé pečliví, trpěliví, pracovití a manuálně zruční. Mají logické uvažování i smysl pro pořádek, který jim usnadňuje a zrychluje práci. Panny rády pomáhají ostatním, jsou ale spíš realisté než snílci.

K jejich negativním vlastnostem patří kromě urážlivosti také sklon k perfekcionismu. Panny bývají přehnaně kritické, a to nejen k ostatním, ale i k sobě. Jsou však velmi inteligentní, dobře se uplatňují jako vědci i umělci – pokud překonají svůj vnitřní strach a pochybnosti.

Pořádek mají Panny rády nejen kolem sebe, ale i v sobě a vztazích. Často sice bývají označované za ledové královny, nejsou ale citově chladné: spíše se nerady angažují a plýtvají energií někde, kde není jistý výsledek.

Panny jsou spolehlivé a mají silně vyvinutý smysl pro povinnost. Při práci se nenechají rozptylovat. Jsou to osobnosti konzervativní, rády používají osvědčené postupy a řídí se zásadami, které si stanovily.

Láska a partnerství

Při výběru partnera bývají Panny náročné a potrpí si na zajímavé osobnosti. Čím zvláštnější protějšek je, tím lépe. Vzhledem k tomu, že jsou hodně kritické, však jejich sítem mnoho lidí neprojde, Panny tak zůstávají často samy.

Panna je znamení, které neoplývá ohnivou vášní a přirozenou smyslností – naopak tito lidé neradi svádí a své city dávají najevo poněkud obtížněji. Zato ale umí partnera zahrnout láskou, pozorností a péčí.

Živel

Země

Vládnoucí planeta

Merkur

Kameny zvěrokruhu pro Pannu

Ametyst, jaspis, zlatý topas, azurit, achát, granát, lapis lazuli, opál, rubín, tygří oko

Barvy

Zelená, žlutá a zemité barvy

Celebrity a známé osobnosti narozené ve znamení Panny

Ženy: Matka Tereza, Magda Vašáryová, Tereza Maxová, Hana Zagorová, Květa Fialová, Lída Baarová, Toyen, Věra Ferbasová, Greta Garbo, Cameron Diaz, Sophia Loren, Anastacia, Beyoncé, Stella McCartney

Muži: Sean Connery, Emil Zátopek, Lev Nikolajevič Tolstoj, Freddie Mercury, Jan Masaryk, Richard Müller, Antonín Dvořák, Jan Švankmajer, Tomáš Baťa, Keanu Reeves, Macaulay Culkin, Karl Lagerfeld

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám