Hlavní obsah

Horoskop | Lev: Obecná charakteristika pátého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Narodili jste se v období mezi 23. červencem až 22. srpnem? Pak nad vámi podle horoskopu drží ochranný patronát Lev. A vy se mu podobáte: jste vůdčí osobnost, která je ráda středem pozornosti. Jaké další vlastnosti má toto ohnivé znamení?

Foto: David Ryneš, Novinky

Lev je páté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Lev

Lev je páté astrologické znamení zvěrokruhu a je považován za znamení, které ovládá coby živel Oheň. Lvi jsou rození vůdci a ostatní je v této roli mají rádi nejen díky jejich přirozené autoritě. Neřeší malichernosti, jsou charismatičtí, vůbec o sobě nepochybují. Mají navíc organizační i diplomatický talent a umí se rychle rozhodovat. Okolí nikdy nedají najevo slabost ani potřebu soucitu.

Lvi mají ale i vady na kráse – hrdost se u nich může změnit v pýchu a autorita v aroganci. Jsou dobrosrdeční, ale také vychloubační a nesnesou kritiku své osoby. K jejich negativním vlastnostem patřívá i občasná zhýčkanost a ješitnost.

V práci jsou nejspokojenější tam, kde mají volnost. Lvi, stejně jako skutečné kočkovité šelmy, často jednají instinktivně: rychle reagují a orientují se v nepřehledných situacích. Většina Lvů má v životě úspěch. Mají rádi bohatství, ale i když žijí v chudých poměrech, nejsou zhrzení a působí přirozeně elegantně.

Láska a partnerství

To, že je Lev rád středem společnosti, k němu přitahuje hodně lidí. Přátele si však vybírá uváženě, podvědomě vyhledává další Lvy a ostatní ohnivá znamení. Obdivuje ale také vzdušná znamení Blížence a Váhy, se kterými navazuje dlouhodobá přátelství.

Živel

Oheň

Vládnoucí planeta

Slunce

Kameny zvěrokruhu

Diamant, rubín, horský křišťál, topas, jantar, tygří oko

Barva

Oranžová, hnědá, zlatá

Celebrity a známé osobnosti ve znamení Lva

Ženy: Mata Hari, Eva Pilarová, Olga Sommerová, Madonna, Coco Chanel, Whitney Houston, Jennifer Lopez, Halle Berry, J. K. Rowling, Jacqueline Kennedy Onassis, Sandra Bullock, Audrey Tautou, Danielle Steel

Muži: Napoleon Bonaparte, Arnold Schwarzenegger, Neil Amstrong, Alfred Hitchcock, Daniel Radcliffe, Saša Rašilov, Janek Ledecký, Jan Kraus, Robert de Niro, Ben Affleck, Charles Bukowski, Bolek Polívka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám