Hlavní obsah

Horoskop | Ryby: Obecná charakteristika dvanáctého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Zvěrokruh uzavírají Ryby, které v astrologii kralují od 21. února do 20. března. Toto proměnlivé vodní znamení bývá spojováno s mysticismem a sensitivitou. Co dalšího Ryby charakterizuje?

Foto: David Ryneš, Novinky

Ryby jsou dvanácté, poslední znamení zvěrokruhu.

Článek

Ryby: Charakteristika znamení

Ryby jsou dvanácté, poslední znamení zvěrokruhu. Bývají to klidní, duchovně zaměření lidé se sklony k mysticismu a snění. Mívají silně vyvinutou intuici, vlastní názor si nechávají spíše pro sebe. Ryby rády pomáhají ostatním, ve společnosti se ale raději drží stranou.

Negativní vlastností Ryb může být jejich ovlivnitelnost a neustálá snaha se přizpůsobit okolí. Bývají to plaché typy lidí – zeptat se na cestu pro ně může být problém. O dobrodružství tak raději sní v bezpečí a teple domova.

Lidé narození ve znamení Ryb pracují rádi, ale ne do úmoru – potřebují prostor pro svůj osobní svět. Ryby mají velkou fantazii a jsou empatické, což z nich činí skvělé spisovatele, básníky i výtvarníky. Většina Ryb bohužel postrádá sebedůvěru a pevnou vůli, obtížně se proto prosazují.

Láska a přátelství

Ryba je nejvíce ovlivnitelné znamení zvěrokruhu, lze ji snadno svést a naváže známost téměř s kýmkoliv a kdekoli. Často doplácí na svou důvěřivost, upřímnost a otevřenost. Po romantickém a harmonickém vztahu touží Ryby nadevše.

Na lidech, které milují, bývají Ryby závislé, v lásce často přinášejí oběti nebo bolestně trpí. Objekt své touhy si často přikrášlí a nevidí jeho chyby, city a emoce u Ryb často vítězí nad rozumem a kritickým uvažováním.

Ryby si nejvíce rozumí s Rakem, Štírem či jinou Rybou.

Živel

Voda

Vládnoucí planeta

Neptun

Kameny zvěrokruhu

Akvamarín, olivín, ametyst, opál, perly, fluorit, modrý safír

Barvy

Fialová, růžová, blankytně a azurově modrá

Slavné Ryby

Ženy: Eva Herzigová, Karolina Kurková, Simona Krainová, Ivana Trump, Nataša Golová, Jitka Molavcová, Zlata Adamovská, Elizabeth Taylor, Cindy Crawford, Sharon Stone, Liza Minnelli, Drew Barrymore

Muži: Albert Einstein, Steve Jobs, Tomáš G. Masaryk, Bedřich Smetana, Ivan Lendl, Kurt Cobain, Bruce Willis, Jon Bon Jovi, Chris Martin, Renoir, Michelangelo, Jack Kerouac, Victor Hugo, Levi Strauss

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám