Hlavní obsah

Horoskop | Střelec: Obecná charakteristika devátého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Znamení Střelec vládne v astrologii hvězdám od 23. listopadu do 22. prosince. Lidé narození v tomto období bývají dobrodruhové a milují společnost, jako všichni ale i oni mají své nedostatky: občas jsou netaktní a příliš impulsivní.

Foto: David Ryneš, Novinky

Střelec je deváté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Střelec

Střelec je ohnivé, deváté astrologické znamení zvěrokruhu. Život Střelců bývá aktivní a dobrodružný, důležitá je pro ně proto svoboda. Jsou společenští, upovídaní a rádi filozofují, jejich upřímnost ale občas hraničí s netaktností.

Střelci bývají netrpěliví a impulsivní, nedomýšlejí své chování do důsledků. Jsou také často vznětliví: rychle vybuchnou a hned se uklidní, často jim ani nedojde, že stihli někoho ranit. Rádi se ujímají role hostitelů.

Jsou to velcí idealisté toužící po pravdě a poznání, většinou mají dar vnímat lidi a svět kolem sebe bez předsudků.

Láska a partnerství

Střelec je veselý společník a rád obdarovává druhé, občas by se doslova rozdal. Věří, že najde ideálního partnera. Když se mu zdá, že se tak stalo, dokáže se velmi nadchnout, což může být pro některé typy lidí až odrazující.

Na druhou stranu si ale Střelci zakládají na osobní svobodě a hned tak se do vážných vztahů nehrnou. Přiblížit se jim můžete díky hlubokým diskuzím a otevřeným výměnám názorů, které milují.

Střelci bývají upřímní a vstřícní, umí být ale i žárliví. Z rozchodů se vždy dostávají velmi dlouho.

Živel

Oheň

Vládnoucí planeta

Jupiter

Kameny zvěrokruhu pro Střelce

Topas, tyrkys, tanzanit, zirkon, citrín, chalcedon, spinel, safír, lapis lazuli

Barvy

Tmavě modrá, tyrkysová, zelená

Celebrity a známé osobnosti Střelci

Ženy: Aneta Langerová, Věra Špinarová, Tina Turner, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Kim Basinger, Edith Piaf, Maria Callas, Christina Aguilera, Sinéad O'Connor, Milla Jovovich, Marie Tussaud

Muži: Karel Schwarzenberg, Roman Šebrle, Daniel Bárta, Winston Churchill, Ludwig van Beethoven, Tycho de Brahe, Walt Disney, Woody Allen, Steven Spielberg, Brad Pitt, Ben Stiller, Gianni Versace

Reklama

Výběr článků

Načítám