Hlavní obsah

Ženské chování, které muži velmi ocení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je obtížné přesně stanovit, co muži ve vztazích očekávají a co si užívají. Každý muž je jedinečný stejně jako žena. I tak se dá ale podle odborníků vysledovat několik malých věcí, které ženy ve vztazích téměř automaticky dělají a muži je doslova milují.

Foto: Profimedia.cz

I maličkosti dokážou muže potěšit. Třeba když se k němu přitulíte...

Článek

Když položíte hlavu na mužovu hruď

Po dlouhém dni, když ležíte na gauči a sledujete televizi nebo odpočíváte v posteli, je pro muže jedním z nejlepších pocitů, když si položíte hlavu na jeho hruď a obejmete ho.

„Jako muži si tento pocit velmi užíváme, jako bychom ženu chránili a ona se cítila v našem náručí v bezpečí,“ popisuje na svých stránkách mezinárodně uznávaný řečník, autor a trenér osobního rozvoje James Michael Sama.

Jak vztahy mění naše chování

Vztahy a sex

Když napíšete jako první

Na muže je obecně vyvíjen velký tlak, aby začínali konverzaci jako první. Jenže i oni si někdy nejsou jisti, zda nejsou moc ctižádostiví, jestli to nepřehánějí. A tak se může klidně stát, že si to rozmyslí a zprávu třeba po schůzce vůbec nepošlou, což samozřejmě dokáže vyvolat velké obavy.

Nicméně muži rovněž mají rádi, když jim někdo projevuje náklonnost, takže když napíšete krátkou zprávu jako první s tím, že na něj myslíte, může to další hovor více podnítit a určitě mu to zlepší den.

Po kolika schůzkách zjistíte, že to s vámi muž myslí vážně

Vztahy a sex

Když mu řeknete, že si ho vážíte

Někteří lidé jsou něžnější a jejich vyjádření láskyplnější než u jiných a není na tom nic špatného. Nemusíte se tak cítit špatně, pokud budete chtít partnerovi vyjádřit, co k němu opravdu cítíte. I muž to dokáže mnohdy vycítit jako ženy, ale když to uslyší, velmi to ocení. A rozhodně si nebude stěžovat, když to zopakujete.

Když ho pochválíte na sociálních sítích

Je obecně známo, že ne všechno, co se ve vašem životě děje, musíte hned „vytroubit“ na sociálních sítích do sebemenšího detailu.

Sedm důkazů lásky, které vás nebudou stát ani korunu

Vztahy a sex

Pokud pro vás ale muž udělá něco opravdu hezkého, co vás velmi potěšilo a vážíte si toho, není nic špatného na tom, když se s tím veřejně pochlubíte. Nejen jemu tak ukážete, že si ho vážíte a chcete své uznání a lásku k němu sdílet s ostatními.

Vyslechnete ho

Ženy více než kdo jiný vědí, že vyslechnutí něčích potřeb či přání není jen klasická pasivní činnost. Je to akce, která vyžaduje soustředění a přímé zapojení.

I muži mají v životě situace, které je potěší nebo naopak znervózní či rozčílí, a v takové chvíli ocení, pokud si s nimi sednete a opravdu vyslechnete, co mají na srdci.

Jak muže ujistit, že o něj skutečně stojíte

Vztahy a sex

Dáte o sobě vědět, když jste s přáteli

„Slyšel jsem některé velmi znepokojující příběhy o mužích, kteří jsou natolik žárliví, že nechtějí své přítelkyně pouštět ven s přáteli. I když podobné obavy chápu, muž by si měl být ve vztahu natolik jistý, aby si nedělal obavy každou sekundu, když je jeho přítelkyně pryč.”

„Pokud vedle sebe máte muže, který je dostatečně zralý na to, aby vám nebránil ve schůzkách s přáteli, je to skvělé. I tak mu ale dejte alespoň občas vědět, že jste v pořádku. Uklidní ho to a navíc získá pocit, že na něj myslíte, i když s ním nejste,“ radí Sama.

Skrytá síla lidského objetí aneb Proč nám tolik chybí

Zdraví

Projevujete drobné něžnosti

Není třeba se muži za všech okolností „věšet na krk“, abyste dokázala, jak moc vám na něm záleží. I maličkosti dokážou vyjádřit totéž a někdy mnohem víc – když ho při chůzi chytnete za ruku, ve frontě ho obejmete nebo přijmete jeho rámě při cestě na večírek.

„Muže lze poměrně snadno potěšit. Nepotřebujeme mnoho, abychom zůstali šťastní. A rádi děláme věci, díky nimž se naše přítelkyně cítí výjimečně,“ uvádí na závěr James Michael Sama.

Reklama

Související témata:

Související články

Usmiřovací sex: Dobrý, nebo špatný nápad

Na jedné straně jste plná hněvu, na straně druhé máte pocit, že právě milování je to jediné, co po náročné hádce potřebujete. Pokud patříte k ženám, které po...

Výběr článků

Načítám