Hlavní obsah

Po kolika schůzkách zjistíte, že to s vámi muž myslí vážně

Novinky, bok

Počátky všech vztahů bývají opatrné a nejisté. Jakkoli se nám může zdát nějaký muž ten pravý, je třeba nějaký čas, abychom si byly skutečně jisté. Jak dlouho může trvat, než poznáte, že jste pro muže něčím výjimečná a myslí to s vámi vážně?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběhy o tom, jak se pár dal dohromady už na první schůzce, a to včetně sexu, a takový vztah jim vydržel, možná slyšel kdekdo. Rozhodně se to ale nestává tak často, jak by si mnozí z nás mysleli. Jak tvrdí vztahový kouč Jonathon Aslay, jde zhruba o jeden případ na milion „vztahů na jednu noc“.

Jak zvýšit své šance na zakotvení v trvalém vztahu a kolik schůzek je třeba „absolvovat“, než se z obyčejného scházení stane něco exkluzivního?

Pandemie změnila online randění, lidé víc touží po trvalých vztazích

Styl

Agentura Ipsos před nedávnem provedla globální průzkum veřejného mínění na toto téma. Vyzpovídala přes tisícovku dospělých nad 18 let a zjišťovala, kolik schůzek je podle nich potřeba k tomu, aby se dal vztah považovat za exkluzivní. Pro 39 procent účastníků byly časovou hranicí tři měsíce, což při jedné schůzce týdně činí 10-12 setkání.

Samozřejmě to jako mnoho jiných vztahových aspektů neznamená, že se tím musíte řídit. Pokud vás desáté nebo třeba ani dvacáté rande nepřesvědčí, že to s vámi myslí vážně, dejte si načas. Nebo ho nechte plavat.

První setkání? Líbíte se víc, než si myslíte

Vztahy a sex

Nejen počet schůzek je samozřejmě ukazatelem vážnosti možného vztahu. Že mu nejde jen o to vás „dostat do postele“, ale chce s vámi opravdu být, se dá poznat i podle dalších ukazatelů.

  • Místo sezení doma vás bere na schůzky někam ven.
  • Mezi schůzkami s vámi zůstává v kontaktu.
  • Představuje vás rodině, kamarádům, kolegům.
  • Říká „my“ a „naše“.
  • Netlačí na vás ohledně sexu, čeká, až budete připravena.
  • Zajímá se o váš život.
  • Snaží se kvůli vám vylepšovat věci nebo vztahy, které vás trápí.
  • Zmiňuje vás na sociálních sítích.
  • Nejste jediná, kdo iniciuje rande. Aktivně se zapojuje.

Všechny tyto situace se podle Aslaye pravděpodobněji stanou později než na první schůzce. Platí zde podle něj tzv. pravidlo 10 schůzek. To podle některých zjištění uvádí, že muži hledají vážnější vztah se ženami, s nimiž byli na schůzce alespoň desetkrát.

Ovšem nejen někde na rychlé kávě, ale na skutečném rande, kde dělali společně nějakou aktivitu na veřejnosti.

Co zvážit, než se vztah stane oficiálním

Je ten pravý?

Než začnete zvažovat možnou vážnost vztahu, zeptejte se sama sebe, zda je daný muž ten pravý. Dělá vám jen tak radost, podporuje vás, je zajímavý a pro vás žádoucí? Chcete si ho v životě udržet opravdu dlouhodobě? Mohla byste ho milovat?

Je aktivní na seznamkách?

Než se vztah stane vážným, je také dobré zajímat se o to, zda dotyčný stále i během randění s vámi nehledá i jiné ženy na seznamkách. Je také dobré se orientačně zajímat o to, s kolika ženami před vámi chodil. I to může leccos napovědět.

Hledáte novou lásku? Zjistěte nejdřív, jak jste nastaveni a co sami chcete

Styl

Jste s ním šťastná?

Popřemýšlejte, jak na vás dotyčný působí. Jste šťastná, když je vám nablízku? Dělá z vás lepšího člověka?

Sdílíte stejné hodnoty?

Jsou vaše životní hodnoty či cíle stejné či podobné? Jste na stejné vlně, co se týče životního stylu? Pokud se v něčem z toho budete už na počátku rozcházet, může to později ve vztahu napáchat velkou škodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Fáze lásky, kterým se nevyhne žádný pár

Všichni víme, že začátek vztahu je provázen bláznivou zamilovaností a poletujícími motýlky v podbřišku. Co nás ale čeká v momentě, kdy hormon lásky vyprchá?...

Výběr článků

Načítám