Hlavní obsah

Zelenina a fenykl zaručí vášnivou erotickou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Češi, kteří hodlají i na valentýnský večer zůstat věrni tradičnímu jídelníčku včetně vepřového a hovězího masa či piva a přitom prožít vášnivou noc, by raději měli přesedlat na odlišnou stravu. Erotickou fantazii totiž nejlépe podpoří zelenina a fenyklová omáčka.

Foto: Petr Hejna

v Muzeu čokolády a marcipánu - Křemílek a Vochomůrka

Článek

Valentýnská slavnostní večeře by se určitě měla skládat z lehkého předkrmu, hlavního jídla a dezertu.

Zelenina je erotická

Kuchař Petr Machalka (18), který svým kulinářským uměním uspěl již v mnoha soutěžích, doporučuje pro přípravu předkrmu použít krevety s rýží a množstvím zeleniny, lze přidat také mango a avokádo.

"To je velice romantické. Hlavně hodně zeleniny, protože ta je, myslím, dosti erotická," radí.

Polévky příliš zasytí

Dále tvrdí, že je nutné vynechat polévku a přílohy, které příliš zasycují, čímž snižují následný sexuální výkon.

Podle Machalky by se ideální hlavní chod měl skládat z kuřecího masa plněného sýrem, nic se nezkazí ani rybou připravenou na páře a s fenyklovou omáčkou.

Nejlepší milenci jsou ve Francii

Vhodným dezertem před ložnicovými hrátkami je pak Tiramisu, které sice proslavila Itálie, ale podle Machalky původně pochází z Francie. "Francouzi jsou přeci náruživí milenci," usmál se kuchař.

Z alkoholických nápojů večeři nejlépe doplní růžové víno nebo sekt s jahodami. Vhodné jsou i míchané nápoje. Platí ale zlaté pravidlo, že alkohol by se měl pít v přiměřeném množství.

Červená tabule

Romantickou večeři zdůrazní stůl prostřený v červené barvě. Atmosféru umocní také růže ve váze, spousta svíček a romantická hudba.

Valentýnská příloha

Reklama

Související články

Rajčata proti infarktu i rakovině

O rajčata by se měli zajímat zejména lidé, kterým hrozí vysoké riziko infarktu nebo třeba rakoviny. Jsou užitečnou prevencí proti nim. Dokazuje to stále více...

Ovoce a zeleninu jen syrovou

V této roční době samozřejmě jíme více čerstvého ovoce a zeleniny. Musíme si ale uvědomit, že obsah vitamínů, minerálů a stopových prvků se v nich během...

Nedostatek vitamínů doplníme saláty

Léto už pomalu předává své žezlo podzimu. Teplých a slunných dní ubývá, a tak jediné, co nám léto bude připomínat, je dostatek ovoce a zeleniny v obchodech....

Výběr článků

Načítám