Hlavní obsah

Výška versus váha aneb Co je atraktivnější pro ženy, a co pro muže

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý člověk má některé své specifické preference, co se týče vysněného životního partnera. Podle čeho si vybírají ženy, a co je přitažlivé pro muže?

Foto: Profimedia.cz

Výška partnera je podstatná pro řadu žen.

Článek

Oči, ústa, malá či velká ňadra, výška, ale i pracovní postavení nebo výše konta. Nejen to jsou atributy, které u různých lidí více či méně ovlivňují to, jak pro ně bude protějšek přitažlivý.

Podobný průzkum na téma atraktivity mezi pohlavími, který si zadalo vedení časopisu Body Image, před nedávnem zpracovala i britská společnost YouGov.

Průzkum, jehož výsledky interpretoval vedle dalších i server Independent, proběhl mezi 2200 lidmi. Všichni byli nejdříve požádáni, aby popsali nejdříve svůj vlastní typ těla, a následně, jaké typy těl je přitahují.

Perfektní partner aneb Jak věk ovlivňuje to, co nám přijde na druhém atraktivní

Vztahy a sex

Tři z deseti účastníků označili své tělo jako průměrné, zatímco jedna pětina věřila, že má nadváhu. Šest procent dotázaných pak označilo své tělo jako „tučné“, 13 procent pak jako baculaté. Každý sedmý jedinec se pak označil za štíhlého.

Co se týče „požadavků“ z hlediska atraktivity opačného pohlaví, ženy se zaměřují více na výšku. Pro 67 % z nich by byl atraktivní muž vyšší než ony, pro 6 procent žen by byl ideální i muž stejné výšky. Pouhému procentu žen by nevadil partner menší.

Tajemství přitažlivosti aneb Jak zvýšit svou atraktivitu na základě vědeckých poznatků

Vztahy a sex

Naopak více než třetina mužů (35 procent) by chtěla partnerku menšího vzrůstu, než jsou oni. Šestnácti procentům by pak nevadila žena stejně vysoká, čtyři procenta mužů by pak cíleně hledala partnerku vyšší, než jsou oni sami.

Muži pak obecně častěji než ženy tvrdili, že pro ně výška není přednostní ukazatel atraktivity.

Pokud jde o váhu, 22 procent mužů by preferovalo partnerku štíhlejší, než jsou oni. U žen by to chtělo jen 15 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak udělat na muže co nejlepší první dojem

Udělat co nejlepší první dojem na potenciální protějšek je snahou mužů i žen. Dámy se většinou snaží o něco více, ale ne vždy to má pozitivní ohlas. Co se...

Výběr článků

Načítám