Hlavní obsah

Co nás nejvíc přitahuje na potenciálním protějšku

Novinky, bok

Při hledání ideálního protějšku pro život se většina lidí zaměří nejprve na vzhled, ač důležitou roli hrají samozřejmě i specifické osobnostní a povahové rysy. Podle čeho primárně „vybírají” dámy, a podle čeho pánové?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vztahoví experti provedli nejprve průzkum mezi dvěma stovkami australských žen, u kterých zjišťovali, co je na mužích nejvíce přitahuje, respektive čeho si nejvíce všímají a hodnotí.

Výsledky podle nich nejsou tak jednoznačné, jak by lidé mohli předpokládat. Podle zúčastněných dam je při prvním setkání nejvíce zajímají oči dotyčného muže, následně jeho úsměv.

Pomyslné třetí místo z hlediska hodnocení zabírá pro někoho možná překvapivě kvalitní chrup. Na čtvrté pozici je pak výška dotyčného, pátou obsadila velikost mužova penisu.

Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Sapiosexuály přitahuje mozek, nejen krása

Vztahy a sex

„Určitě hezký vzhled a také úsměv. Samozřejmě i další věci, ale tyhle dvě jsou asi zásadní,” shrnuje nejdůležitější lákadla u muže jedna z účastnic, s jejímž názorem by se mohla ztotožnit i řada dalších, uvedl server Daily Mail.

Vztahovou poradkyni Louanne Wardovou samozřejmě také zajímalo, jak jsou na tom muži - co je samotné na ženách nejvíce přitahuje, čeho si všímají.

Nepřekvapivě i mnozí muži si u žen všímají nejprve očí, následně pak úsměvu - tyto dvě pozice jsou u obou pohlaví zcela totožné. Třetí a čtvrtou pozici pak obsadila prsa a pozadí, pátou příčku pak nohy.

Velká prsa - atraktivita versus zdravotní potíže

Styl

I když se mnozí muži ostýchají veřejně přiznat, že je u žen přitahuje také jejich poprsí, není třeba se za to stydět.

„Prsa jsou typickou vzhledovou součástí žen, muži je tak viditelně vyvinutá nikdy mít nebudou, není se čemu divit, že je tak přitahují,” uzavírá Wardová.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuřáci jsou podle většiny žen neatraktivní

Kouření patří mezi časté neřesti, kterých se lidé jen těžko zbavují. Kromě toho, že kouření jako takové nemá pozitivní vliv na lidské zdraví, je kuřák mnohdy...

Výběr článků

Načítám