Hlavní obsah

Osm malých pozorností, které upevní váš vztah

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není ničím neobvyklým, že se lidé v páru občas lehce odcizí a cítí se nesynchronizovaně. Důvodem může být pracovní přetížení, intenzivní péče o děti nebo uvíznutí v rutině. Pokud je to i váš případ, nečekejte až se věci samy dají do pohybu a restartujte svůj vztah pomocí následujících tipů.

Foto: Profimedia.cz

Drobné radosti dokážou vztah utužit.

Článek

Chcete svému vztahu opět dodat jiskru? Pak dokažte svému partnerovi, že ho milujete a záleží vám na něm. Jak na to v praxi?

1. Vstaňte dříve a užijte si společnou kávu nebo snídani

Pokud pracujete oba z domova, můžete mít pocit, že to první, co po probuzení potřebujete udělat, je zkontrolovat pracovní e-mail a začít řešit první úkoly. To je ale špatně.

Pokud jsou vaše rána hektická, naučte se vstávat dříve a vychutnejte si společně kávu nebo snídani. Nemusí se přitom jednat o složité gastronomické kreace. Důležitější než to, co snídáte, je společně strávený čas.

2. Vytvořte si svůj rituál

Může se jednat o zmíněnou společně vypitou kávu nebo třeba čtení před spaním. Nenechte, aby vás pracovní dny ochudily o společně strávený čas a najděte si společnou aktivitu, při které se jeden na druhého naladíte. Co zkusit pravidelnou procházku, hraní karet nebo třeba společné sledování seriálu?

Pět způsobů, jak láska ovlivňuje naše chování

Vztahy a sex

3. Polibek, ať se děje cokoliv

V jakékoliv fázi vztahu je důležité udržovat intimní dotyky. Naučte se dávat svému partnerovi pusu, kdykoliv se s ním loučíte, nebo si před každým usínáním popřejte dobrou noc a pohlaďte se po ruce. Tyto drobné zásady upevňují vztah a dávají partnerovi najevo, ať se děje ve vašem životě cokoliv, jste tu jeden pro druhého.

4. Romantické lístečky

Jste vy nebo váš partner romantická duše? Pak zkuste své drahé polovičce připravit překvapení v podobě ručně psaného vzkazu, který můžete přibalit k svačinovému boxu, dát ho do pracovní tašky nebo ho jen volně nechat položený na lince. Uvidíte, že prosté „Miluji tě“ nebo „Těším se na tebe“ udělá divy, a navíc je to romantičtější gesto než napsání klasické sms zprávy.

5. Utrhněte se od dětí

Pokud již máte děti, velice pravděpodobně u vás zaujímají první místo a vše se točí kolem nich. To je sice pochopitelné, nicméně je důležité nezanedbávat ani svůj vlastní vztah. Využijte proto čas a až děti uspíte, věnujte se jeden druhému.

Nestyďte se ani požádat o pomoc své rodiče nebo třeba profesionální služby chůvy. Jedině když budete společně dobře fungovat, půjdete harmonickým příkladem pro své děti.

Podle čeho si dnešní muži vybírají ženy

Vztahy a sex

6. Oslavujte maličkosti

Ať už se jedná o výročí, svátek nebo třeba dobře vykonanou práci, nezapomeňte to oslavit. Nejen, že se pak budete mít z čeho těšit, ale utužíte tak i vzájemný vztah.

7. Zajímejte se navzájem o své koníčky

Komunikace je pro vztah klíčová, a pokud nefunguje, je to cesta do pekel. Pokud cítíte, že váš vztah stagnuje, zkuste se více zajímat jeden o druhého. Ačkoliv vám mohou partnerovy zájmy připadat nepochopitelné, je důležité projevit snahu a poznat jeho koníčky do hloubky. Jen tak se o něm dozvíte zase o něco víc.

Které vztahy vydrží, které naopak nebudou mít dlouhého trvání

Vztahy a sex

8. Pravidlo sobotních večeří nebo nedělních obědů

Na společné večeře či obědy často není čas a lidé, aby ušetřili každou minutu, raději ve všední dny jedí u počítačů nebo za pochodu. I proto je důležité si najít čas na pravidelné společné večeře či obědy alespoň o víkendu.

Domluvte se na společném vaření anebo si beze studu objednejte jídlo ze své oblíbené restaurace a volné chvíle využijte k relaxaci. Uvidíte, že vám to oběma prospěje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám