Hlavní obsah

Jak docílit společného vyvrcholení

Novinky, ald

Možná o něm sníte, možná jste ho párkrát zažila. Řeč je o vyvrcholení, kterého partneři dosáhnou ve stejný moment. I když by se mohlo zdát, že jde o poměrně jednoduchou záležitost, opak je pravdou. Naštěstí existuje několik triků, díky kterým můžete společný orgasmus zažívat na pravidelné bázi.

Foto: Profimedia.cz

Společný orgasmus

Článek

Zažít orgasmus je samo o sobě skvělé. Pokud ale dosáhnete vyvrcholení v podobný okamžik jako partner, pocítíte magické propojení i hlubokou intimitu, která posílí váš vztah. Není tedy divu, že čím dál tím více párů usiluje o společný orgasmus.

To potvrzuje i nedávný průzkum společnosti Lovehoney, do kterého se zapojilo 4400 osob. Výsledky průzkumu ukázaly, že šest z deseti párů se snaží o společné vyvrcholení. Pokud patříte k párům, které touží po podobném zážitku, pak je nejvyšší čas našprtat teorii a přejít k praxi.

1. Komunikace je základ

Všichni víme, že komunikace je nedílnou součástí vztahu. Bohužel, mnoho párů zapomíná mluvit při sexu o sexu. „Pokud se snažíte dosáhnout společného orgasmu, musíte navzájem komunikovat. Nebojte se mluvit o tom, jak jste blízko nebo daleko od orgasmu. Oběma vám to pomůže v lepším načasování,“ tvrdí sexuální terapeutka Kristie Overstreetová pro Bustle.

Zatímco pánům stačí k dosažení orgasmu pár minut, ženám obvykle trvá delší dobu, než jsou připraveny k vyvrcholení. Zkuste tedy partnerovi naznačit, ať zpomalí a počká na vás. Uvidíte, že se brzy naladíte na stejnou notu.

Vzdychání a sténání jako recept na dokonalý sex

Vztahy a sex

2. Stanovte si reálné cíle

Představa, že dosáhnete orgasmu ve stejnou vteřinu, je sice krásná, ale mnohdy nereálná. Tento názor zastává i sexuální terapeutka Kristie Overstreetová. „Je naprosto v pořádku, když jeden z vás dosáhne orgasmu jako první. Pokud druhý z páru zažije orgasmus do minuty, stále to považujeme za společné vyvrcholení.“

Myslete na to, že orgasmus nemá hodinky, a tak není nic špatného na tom, když se o chvilku zpozdí. Nemá smysl mít přehnaně velká očekávání a zbytečně se stresovat kvůli několika vteřinám.

3. Víte, co vám dělá dobře

Základem kvalitního sexu je vědět, co vzrušuje vás i vašeho partnera. „Pokud přesně víte, jak partnera nažhavit, a on ví to samé o vás, pak mnohem snadněji dosáhnete společného orgasmu,“ říká Overstreetová.

Nebojte se tedy prozkoumat, jaké doteky, polibky nebo polohy zbožňuje váš partner. Dalším problémem je, že někteří lidé myslí při sexu pouze na sebe, což se na milování rychle promítne. Přitom je důležité přistupovat k intimním hrátkám jako k týmové práci, během které se oba partneři musí cítit dobře.

„Musíte si navzájem pomáhat. Pokud to děláte jeden pro druhého, máte šanci na úspěch, který v tomto případě znamená společný orgasmus,“ říká Overstreetová.

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Vztahy a sex

4. Stůjte nohama na zemi

Na společném orgasmu je nejlepší to, že nikdy nevíte, kdy přijde. Je naprosto zbytečné podlehnout vysokému očekávání, a domnívat se, že každé milování skončí společnou tečkou.

„Nebuďte snílci. Je nepravděpodobné, že pokaždé dosáhnete společného orgasmu. Domnívám se totiž, že společný orgasmus vyžaduje kombinaci komunikace, skvělé předehry, dobrého načasování a trpělivosti,“ vysvětluje sexuální terapeutka.

5. Menší tlak, lepší výsledky

Pamatujete si, že vyvíjet tlak na sebe či na partnera nedělá dobrotu. To platí nejen v otázce společného orgasmu, ale v sexuální tematice obecně. „Pokud budete vyvíjet tlak, promění se sex v práci nebo povinnost. Vězte, že takový postoj k sexu nechce nikdo zažívat,“ tvrdí Kristie Overstreetová.

Užívejte si milování, buďte otevřená komunikaci, a především se nestresujte tím, když společného orgasmu nedosáhnete. Vždy je důležité myslet na to, že orgasmus není jediný cíl, kterého byste během milování měla dosáhnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám