Hlavní obsah

Čtyři techniky, kterými ženy mohou vylepšit sex

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco muži se obvykle snaží o to, aby nevyvrcholili předčasně, u žen je tomu často právě naopak. Podle nové studie existují dokonce čtyři způsoby, kterými si ženy nejčastěji zpříjemňují sex a prohlubují své uspokojení. Znáte je?

Foto: Profimedia.cz

Vychutnejte si potěšení plnými doušky.

Článek

Průzkumu, který byl zveřejněn ve vědeckém časopise Plos One, se zúčastnilo více než 3000 amerických žen ve věku od 18 do 93 let, během kterého byly dotazovány, jestli v průběhu sexu používají speciální techniky, aby dosáhly většího potěšení. Nejčastěji se opakovaly následující čtyři odpovědi.

„Rybaření“

Téměř 90 % respondentek uvedlo, že při vaginálním průniku používají tzv. rybaření, které zahrnuje otáčení, zvedání nebo spuštění pánve a boků tak, aby se upravilo místo, v jakém se otírá penis o vaginu.

Houpání

Zhruba 76 % respondentek uvedlo, že při sexu praktikují takzvané houpání, během kterého je penis zcela ponořený uvnitř pochvy a houpavými pohyby se žena tře klitorisem o partnerovo tělo.

Postkoitální dysforie aneb Když vám po sexu není do zpěvu

Vztahy a sex

Shallowing

Celých 84 % žen uvedlo, že při sexu rády zkoušejí shallowing, tedy techniku, při které se penis neponoří zcela, ale zůstane zhruba v polovině cesty a vyvíjí tlak na různá místa pochvy. Tato technika je ale poměrně náročná a je potřeba při ní komunikovat, jaká místa jsou příjemná, a jaká ne.

Dvojité potěšení

Dalších 70 % žen uvedlo, že kromě penetrace vyžadují i stimulaci klitorisu, kterou provádí ony samy nebo jejich partner.

Cílem studie nebylo přinést nové sexuální techniky a představit průkopnické informace, ale poskytnutí jasnějšího jazyka o konkrétních technikách, aby ženy dokázaly pojmenovat a prosazovat vlastní zdroje sexuálního potěšení.

„Celostní přístupy k sexuálnímu zdraví stále více zdůrazňují pozitivní vliv sexuálního potěšení – zejména pro ženy – na sociální a emoční pohodu. Sexuální potěšení například snižuje riziko vzniku deprese, stresu a úzkosti,“ říká autorka studie Julia Robinsonová pro Huffington Post.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám