Hlavní obsah

Proč v posteli zpomalit? Pádné důvody, které vás přesvědčí

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam každodenních úkolů je nekonečně dlouhý, a tak není divu, že sex je další položkou, kterou si chceme rychle odškrtnout. I když jsou tzv. rychlovky vzrušující a mnohdy zábavné, neměly bychom rezignovat na pomalé milování. Podle odborníků existuje nejméně pět důvodů, proč v posteli nikam nespěchat.

Foto: Profimedia.cz

Pokud sex zpomalíte, více si vše vychutnáte.

Článek

Mnoho párů si milování plete se závodem, během kterého rychle ženou do cíle s názvem orgasmus. Pravdou ale zůstává, že sex není jenom o vyvrcholení, nýbrž o vzájemném potěšení a intimitě.

Pokud jste do této chvíle praktikovali s partnerem výhradně rychlý sex, měli byste společně sundat nohu z plynu a oddat se pomalému milování.

„Jistě, rychlý sex může být vzrušující, avšak během pomalejšího sexu váš mozek lépe zpracovává emoce, které prožíváte. To následně vede k tomu, že je vaše milování silnější a procítěnější," říká doktorka Kate Balestrieriová.

Pokud sex zpomalíte, můžete si vychutnávat více pohledů, zvuků, vůní, chutí a doteků. A jaké jsou další výhody pomalého sexu?

Prodloužíte partnerovu výdrž

Bojuje váš partner s nízkou sexuální výdrží? Pak je ten nejvyšší čas, abyste během sexu zpomalili a nikam nespěchali. „Pomalý sex se odehrává, stává se dobrodružstvím a vytváří prostor pro další zkoumání těla, výrazů a sexuální rozkoše. Díky pomalejšímu sexu se partneři soustředí na další možnosti potěšení, a tudíž zapomínají na svou výdrž nebo urputné přání orgasmu,“ vysvětluje Kate Balestrieriová.

Čtyři rady, jak se stát lepším partnerem i milencem

Vztahy a sex

Podle jejích slov teprve při pomalém sexu pochopíme, že sex není jenom o penetraci. Na druhou stranu je důležité dodat, že pomalý sex není vhodný jenom pro páry, které trápí sexuální výdrž. Naopak jde o vhodnou aktivitu také pro dlouhodobé partnery, kteří chtějí prohloubit sexuální zážitek.

Vyšší šance na společný orgasmus

Zažít orgasmus ve stejný moment jako partner je sen, který se málokdy stane realitou. Z výzkumu zveřejněného v časopise Journal of Sexual Medicine dokonce vyšlo najevo, že muži docílí orgasmu zhruba po pěti až sedmi minutách sexu, zatímco ženy až po čtrnácti minutách soulože. Pokud se ale oddáte pomalému sexu, je pravděpodobné, že mužský orgasmus bude oddálen, a tudíž se zvýší šance na společný orgasmus.

„Přesto kvalitní sex není definován tím, zda vy nebo váš partner máte orgasmus, ale je to příjemný bonus navíc,“ řekla doktorka Balestrieriová pro Men‘s Health.

Jak docílit společného vyvrcholení

Vztahy a sex

Čas na kreativitu

Při rychlém sexu si pomalu nestihneme svléknout podprsenku, natož abychom sršely kreativitou či autenticitou. I proto není od věci, když do svého života přizvete právě pomalý sex.

„Při pomalém milování si můžete vyhrát se sexuálními pomůckami, erotickým prádlem nebo klasickou šlehačkou,“ doporučuje Balestrieriová.

Možností, jak experimentovat, je nespočet. Nebojte se proto zeptat partnera, co by chtěl při milování zažít, případně si pro něj připravte peprné překvapení sama.

Zaostřeno na smysly

Jak už bylo řečeno, při pomalém milování máte dostatek času na svůdné pohledy. „Ať už se na partnera podíváte letmo, nebo intenzivně, jistě pocítíte, že oční kontakt zvyšuje intenzitu vašich emocí a vjemů,“ vysvětluje Kate Balestrieriová.

Podobnou službu vám prokážou také vzájemné doteky. „Pomalé, erotické doteky ve vás probudí silnou vášeň. Během rychlejšího sexu není na doteky dostatek prostoru, a tak si dosytosti vychutnejte, že pro jednou nikam nespěcháte,“ dodává Kate Balestrieriová.

Vzdychání a sténání jako recept na dokonalý sex

Vztahy a sex

A co tantrický sex?

Koketujete s myšlenkou tantrického sexu? Pak byste měla vědět, že tantry lze dosáhnout výhradně pomalým a neuspěchaným milováním.

„Tantra je holistická praxe, která spojuje dech, spiritualitu a propojení s partnerem. Pomalý sex a tantra byly stvořeny jeden pro druhého, protože jenom u pomalého sexu se můžete soustředit na to, abyste váš dech byl ve stejném rytmu jako dech partnera,“ vysvětluje Balestrieriová.

Reklama

Související témata:

Související články

Usmiřovací sex: Dobrý, nebo špatný nápad

Na jedné straně jste plná hněvu, na straně druhé máte pocit, že právě milování je to jediné, co po náročné hádce potřebujete. Pokud patříte k ženám, které po...

Výběr článků

Načítám