Hlavní obsah

Večerní róby pod taktovkou Zuzany Kubíčkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední česká návrhářka se svou poslední přehlídkou doslova přepsala mapu hlavního města Prahy. Ulice Vinařská se totiž pro jeden večer přejmenovala na třídu Zuzany Kubíčkové, která se stala molem pro modelky oděné do večerních šatů z kolekce Couture. Oslnivou show plnou třpytivých modelů si tak mohly vychutnat nejen tváře české módní scény, ale také obyvatelé letenských činžovních domů.

Foto: Arthur Koff

Přehlídka Zuzany Kubíčkové

Článek

Činžovní domy ze 30. let a okna otevřená dokořán, ze kterých se zvídavě tyčily hlavy mladých rodin, osamělých starých mládenců, ale i babiček, jejichž drahé polovičky se odmítaly hnout od televizí vysílaného fotbalového utkání. Někteří letenští obyvatelé měli 17. září o večerní zábavu postaráno.

Návrhářka Zuzana Kubíčková totiž uspořádala svoji přehlídku přímo uprostřed ulice Vinařská. V blízkosti místa, kde donedávna žila. Běžce a páníčky venčící své psy tak vystřídaly modelky v celkem 30 okouzlujících večerních modelech.

Kromě intenzivního pocitu, že po období, kdy společenský život jako by nebyl, si právě večerní šaty zasloužíme, vedlo k tomuto rozhodnutí několik dalších důvodů. Tím nejpřímějším je poptávka. Ženy do ateliéru Zuzany Kubíčkové ponejvíce přicházejí právě pro šaty na speciální příležitosti.

Foto: Arthur Koff

Přehlídka Zuzany Kubíčkové

Třicátá léta se stala inspirací nejen co se týče lokality, ale i samotných šatů.

„Ztělesněním ideálních večerních šatů je pro mě styl 30. let minulého století. Jsem přesvědčená, že je to ta nejlichotivější silueta a archetyp noblesních šatů. Styl třicátých let přinesl novou práci s materiálem a anatomií těla. Například díky šikmému pokládání látky se šaty jiným způsobem nesou kolem těla. A to se nám na stylu tohoto období líbí,“ říká Zuzana Kubíčková.

Zuzana Kubíčková v nové kolekci oživuje brože i lurexové vlákno

Styl

Modely však zdaleka nejsou čistě nostalgické. K estetice 30. let přidává autorka své vlastní vize a také styling, kterým již tradičně kolekci doladil stylista Jan Králíček, je přirozený a uvolněný.

Šaty ve všech délkách doplňují špičaté baleríny bez podpatku, společnost Preciosa ke kolekci na míru vytvořila čelenky a vlasové ozdoby s českým křišťálem.

V kolekci se objevují exkluzivní materiály jako hedvábný samet, tzv. envers satin (hutný satén z viskózy, s nímž se dá pracovat z rubu i líce), hedvábný šifon, různé flitrové látky, hedvábí s metalickým vláknem, flitrová výšivka na tylu či třpytivý úplet. Barevnou paletu tvoří kombinace zemitých a pastelových odstínů.

Reklama

Související články

Letní móda z rukou českých návrhářek

Sháníte do svého šatníku neotřelé módní kousky z prémiových materiálů, které vám vydrží mnoho let? Pak zaměřte oko svého hledáčku na současnou lokální módu....

Výběr článků

Načítám