Hlavní obsah

Letní móda z rukou českých návrhářek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sháníte do svého šatníku neotřelé módní kousky z prémiových materiálů, které vám vydrží mnoho let? Pak zaměřte oko svého hledáčku na současnou lokální módu. Oblečení, ale i boty či kabelky od českých návrhářů a návrhářek jsou proslulé svým kvalitním zpracováním, udržitelností i nadčasovým designem.

Foto: archiv firem

Zleva modely od návrhářek Chatty, MIK Jana Mikešová, Lucie Komárková

Článek

Pokud jste přesycení sezonním oblečením z řetězců, kterému se kroutí švy, pak by pro vás móda z rukou českých designérů mohla být tím pravým. Lokální scéna totiž nabízí pestrou všehochuť, kterou spojuje kvalita, originalita a udržitelnost.

Foto: Archiv firmy

Batohy z recyklovaných reklamních plachet vznikly ve spolupráci se zlínským výrobcem doplňků Playbag. Batohy k prodeji na datart.cz. Výtěžek z projektu podpoří mladé designéry, kteří se při své tvorbě zabývají inovacemi materiálů.

Po originálních kouscích na běžné nošení nakoukněte k návrhářce Mimi Lan Nguyenové do obchůdku La Femme Mimi. Romantické letní šaty z prémiových materiálů najdete u Jany Mikešové i Lucie Komárkové.

Foto: archiv firem

Zleva: Košilové šaty, La Femme Mimi, 4500 Kč. Polobotky, Vasky, 2799 Kč. Lněné šaty, La Femme Mimi, 3890 Kč. Slip-on boty, Vasky, 2399 Kč. Lněné šaty s porcelánovým potiskem, La Femme Mimi, 4500 Kč. Sandály, Vasky, 1399 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty od Jany Mikešové

Pokud vás svazují pravidla pracovního dress codu, porozhlédněte se po univerzálních košilových šatech z dílny návrhářky Josefiny Bakošové či prudce elegantních modelech od Petry Balvínové.

Jaké sukně vévodí letošní sezoně a s čím je nosit

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Košile, Lucie Komárková, 2590 Kč. Kabelka oranžová, Folbeur, 15 900 Kč. Kostkovaná mikina, La Femme Mimi, 3500 Kč. Tenisky konopné, Bohempia, 1750 Kč. Krátké šaty, La Femme Mimi, 2999 Kč. Kabelka malá, Folbeur, 8500 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty od Josefiny Bakošové

Současné trendy najdete u návrhářského dua Chatty či u Ivy Burkertové, která tvoří pod značkou Odivi. Pokud vás čeká významná událost, ty nejkrásnější krajkované šaty vznikají v dílně návrhářky Zuzany Kubíčkové.

Foto: archiv firmy

Oblečení značky Chatty

Téměř všechny návrhářky vám navíc rády vyjdou vstříc a upraví dané modely tak, aby vám perfektně seděly. A to už je dobrý důvod, proč podpořit naše zlaté „české ručičky”.

Foto: archiv firem

Zleva: Krajkové šaty, Zuzana Kubíčková, 18 000 Kč. Alpakový svetr, Jana Mikešová, 8900 Kč. Kalhoty, Zuzana Kubíčková, 13 900 Kč. Kabelka černá, PBG Studio, 4500 Kč. Kabelka šedá, PBG Studio, 4400 Kč

Klasická krejčovina v podání návrhářky Zuzany Kubíčkové

Styl
Foto: archiv firmy

Šaty od Zuzany Kubíčkové

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám