Hlavní obsah

Zuzana Kubíčková v nové kolekci oživuje brože i lurexové vlákno

V české kotlině je jen pár návrhářů, kteří se svými návrhy rovnají mezinárodní módní scéně. Jednou z nich je návrhářka Zuzana Kubíčková, která navrhuje nejen módu na běžný den, ale také luxusní velké večerní róby. Její nejnovější kolekce s názvem Pop 2021 je ztělesněním nadčasové elegance, která bude slušet jak mladým dívkám, tak vyzrálým dámám.

Foto: Artur Koff

Kolekce od Zuzany Kubíčkové

Článek

Návrhářka představila svoji nejnovější kolekci oblečení ve svém velkorysém showroomu na pražských Vinohradech. Vysoké stropy původní zástavby a leštěné parkety daly vyniknout luxusním modelům, které jsou vhodné jak na denní nošení, tak na významné společenské akce.

Celé kolekci vévodí jednoduchost střihů v kontrastu s texturovanými materiály. Struktury a barvy jsou nejvýraznějšími prvky oděvu. Nechybí společenské večerní šaty s lurexovým vláknem, ale i modely z přírodně působícího bouclé.

Přirozenou součástí kolekce je krajka. Tento nesmrtelný materiál je pro návrhářku ostatně typický a je protkaný všemi minulými kolekcemi.

Foto: Artur Koff

V kolekci najdeme několik variací na pouzdrové sukně v midi délce, minisukni, šaty od délky mini až po dlouhé a od štíhlé siluety až po úplně volnou.

Barevné škále vévodí svěží odstíny červené, zelené a modré doplněné o starorůžovou a smetanově bílou.

V kolekci najdeme několik variací na pouzdrové sukně v midi délce, minisukni, šaty od délky mini až po dlouhé a od štíhlé siluety až po úplně volnou – vypasované s ažurovými švy, šaty se sklady tvarujícími pas a široké řasené šaty z poloprůsvitného šifonu.

Všechny střihy šatů se přitom ve zkrácené verzi objevují i jako topy či tuniky. Formální saka z předešlých kolekcí nahradily kabátky zaoblených tvarů, a to ve zkrácené délce i dlouhé.

Základy šatníku podle návrhářky Zuzany Kubíčkové

Styl

„Naším cílem je vypracovat sbírku kvalitních střihů, které dobře padnou a sluší ženám různých proporcí a velikostí. Takových střihů nemusí být kvanta, ale provedením z různých látek dosáhneme zcela jiného výsledku,“ popisuje Zuzana Kubíčková.

Foto: Artur Koff

Elegantní šaty do společnosti

Návrat broží

Siluetní jednoduchost kolekce doplňují brože z českého křišťálu, které vznikly ve spolupráci s Preciosou. Jsou použité jako čistě zdobné prvky (jako brož i jako přívěsek na řetízku) anebo plní funkci spony u pásku, případně drží nařasenou látku šatů nebo tuniky.

Dalším výrazným doplňkem jsou krátké i dlouhé kožené rukavice s hedvábnou podšívkou.

Zuzana Kubíčková, mistryně dráždivé elegance

Styl
Foto: Artur Koff

V kolekci se objevují i pastelové tóny.

„Druhou rovinu variability této kolekce je, že samostatné modely jsou jednoduché, až když se poskládají dohromady a ozdobí broží, působí celek velmi noblesně. To mě baví,“ dodává návrhářka.

Foto: Artur Koff

Brože vznikly ve spolupráci se značkou Preciosa.

Foto: Artur Koff

Návrhářka Zuzana Kubíčková

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám