Hlavní obsah

Pražský týden módy se kvůli koronaviru přesouvá

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week přesouvá svou nadcházející edici FW 20 z poloviny března na květen. Důvodem je obava ze současné zdravotní situace v souvislosti s koronavirem.

Foto: archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Záběr z přehlídky značky Odivi z minulého ročníku.

Článek

„Cítíme potřebu zachovat se v tuto chvíli zodpovědně a nechceme nikoho z našich hostů, spolupracovníků ani nikoho z celého produkčního týmu MBPFW uvést do situace zvýšeného zdravotního rizika. Současně počítáme s účastí mnoha zahraničních hostů ze světových metropolí módy včetně Milána, kteří vzhledem k opatření Bezpečnostní rady státu nebudou moci v březnu přiletět. Naším cílem je zachovat kompletní původní program. Místo konání, klášter sv. Gabriela, je potvrzeno a zůstává beze změn,“ vyjádřil se k situaci Lukáš Loskot, výkonný ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Tuzemský svátek módy, který se koná dvakrát do roka pod hlavičkou německé automobilky, nabízí divákům pohled na aktuální tvorbu vycházejících, ale i zajetých hvězd českého designu. Každá edice je specifická, a to jak volbou návrhářů, doprovodného programu, tak i výběrem unikátních lokací. Přesný termín konání akce bude potvrzen v nadcházejících dnech.

V Německu zabije koronavirus až 280 tisíc lidí, tvrdí vědec

Koronavirus

Reklama

Související články

Čeští návrháři, které stojí za to sledovat

První zářijový týden se tradičně nesl na vlně Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW). Tento svátek módy nabízí každoročně to nejlepší z české módní scény...

Výběr článků

Načítám