Hlavní obsah

V 37 letech čeká své dvanácté dítě, má se narodit přesně 12 let od prvního

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Courtney Rogersová z Nového Mexika je ve svých 37 letech po dvanácté těhotná se svým o čtyři roky mladším mužem, pastorem Chrisem. Je to přesně devět měsíců od narození jedenáctého dítěte, přičemž porod je naplánován na březen příštího roku, 12 let po porodu prvního dítěte.

Foto: archív Rogersových

Všech jedenáct dětí Rogersových

Článek

Courtney vždy toužila po velké rodině, ale nikdy neměla ani pomyšlení na to, že by mohla mít i dvanáct dětí, zvlášť když krátce po svatbě s Chrisem, v jejích čtyřiadvaceti letech, potratila. Její prvorozený syn Clint se jí tak narodil, až těsně před šestadvacátými narozeninami.

Dnes svou velkou rodinu vnímá jako obrovské požehnání a je vděčná, že má děti tak krátce za sebou, že k sobě mají věkem stále velmi blízko. Péči o ně zvládá velmi dobře, a to dokonce bez toho, aby využívala větší pomoci od starších dětí. Ty jí nejmenší děti maximálně hlídají, když vaří večeři, ale i takové hlídání probíhá vždy formou hry.

Courtney ale není jen obyčejnou mámou, se svým mužem se rozhodli, že nebudou své děti dávat do školy, takže během dne se kromě pečující mámy stává i učitelkou. Nicméně předpokládá, že jakmile začne být učivo starších dětí příliš složité, bude využívat i možnosti online či dálkového studia.

Kromě zatím 11 dětí se rodina Rogersova stará na svém 12akrovém pozemku o 140 zvířat. Patří sem hned několik prasat, ovcí, kuřat či psů.

Dvanácté, a zřejmě poslední dítě

Zatímco nejmladší dceři Caris je devět měsíců, rodiče se již nemohou dočkat dalšího potomka, který by se měl narodit v březnu. Zatím sice ještě neví, zda to bude holčička či kluk, jedno je jisté, jeho jméno bude začínat na písmenko C, tak jako tomu je u všech ostatních dětí. Jmenují se Clint (11 let), Clay (10 let), Cade (8 let), Callie (8 let), Cash (6 let), dvojčata Colt a Case (6 let), Calena (4 roky), Caydie (3 roky), Coralee (2 roky) a Caris (9 měsíců).

„Miluji být matkou. Mám sice obavy z porodu, protože poslední neproběhl příliš dobře, malé Caris se během porodu nedostával kyslík. Doktoři museli provést akutní císařský řez a následně musela Caris zůstat 15 dní na JIP a hrozilo, že se vše neobejde bez trvalých následků, což se ale nakonec naštěstí nepotvrdilo,” svěřuje se Daily Mailu Courtney.

Navíc se jednalo o již třetí císařský řez, tudíž jí lékaři už žádný další přirozený porod nedovolí.

Nicméně těhotenství si užívá Courtney na maximum, tak jako všechna předchozí. „Nemám ranní nevolnosti, netrápí mě žádné bolesti a můžu být i aktivní, jak jsem zvyklá. Možná i proto mám tolik dětí,” dodává.

Současné těhotenství navíc považuje za zřejmě úplně poslední. Jednak už začíná vnímat svůj věk, pak i vyšší rizika spjatá s dalším císařským řezem. Jinak by se ale dalšímu dítěti ještě nebránila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám