Hlavní obsah

V indické škole hromadně znásilnili ženu v karanténě

Dillí

V pouštním Rádžastánu na severu Indie minulý týden hromadně znásilnili ženu, která byla ve škole v karanténě. Tři podezřelé už policie dopadla, uvedl list The Guardian.

Foto: Amit Dave, Reuters

Indický doktor v Rádžastánu kontroluje zdraví ženy, která se svým potomkem uvázla cestou domů ve městě Kota. Ilustrační foto.

Článek

Asi čtyřicetiletá žena se ve čtvrtek večer ztratila, když se vracela z práce do vesnice, kde žila. Sama ušla mnoho kilometrů, až ji objevili v okrese Savaj Mahopúr policisté, kteří ji dali na noc do karantény v místní škole. Tam byla znásilněna.

Zástupce superintendanta Parth Šarma řekl agentuře Reuters: „Tři místní muži, kteří znásilnili ženu ve škole 23. dubna, byli zatčeni a poslání do vazby.“ Šarma dodal, že žena byla poslána do místního karanténního zařízení na test nákazy koronavirem SARS-CoV-2, jehož výsledek zatím není znám.

V Indii platí výjimečný stav, který vyhlásil v dubnu premiér Nárendra Módí s cílem dostat pod kontrolu pandemii. Tisíce lidí kvůli omezením ztratily práci a mnozí se vydali pěšky do svých rodných vesnic, aby měli co jíst. Mnozí skončili v přeplněných karanténních střediscích.

Reklama

Výběr článků

Načítám