Hlavní obsah

Šestnáct gastarbeiterů v Indii ve spánku přejel vlak

V indickém státě Maháráštra asi 400 kilometrů od Bombaje usmrtil nákladní vlak nejméně 16 migrujících dělníků, kteří během cesty domů usnuli na kolejích. S odvoláním na indické úřady o tom pátek napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Vlak na nádraží indickém státě Maháráštra. Ilustrační snímek

Článek

Podle indických médií měli pracovníci namířeno do svého domovského státu Madhjapradéš poté, co přišli o práci, když byl kvůli koronaviru 25. března v zemi vyhlášen zákaz vycházení. Snažili se dostat do železniční stanice, odkud měl vyjíždět speciální vlak jejich směrem. Šli podél kolejí a měli za sebou zhruba 36 kilometrů, když se rozhodli si odpočinout a usnuli, napsal server BBC.

„Nejspíše si mysleli, že během karantény teď vůbec žádné vlaky nejezdí,” řekl agentuře DPA mluvčí policie. Podle něj ale byly zrušeny jen pravidelné osobní spoje, nákladní vlaky jezdí dál, což dělníci nejspíš netušili.

Turisté v Indii porušili karanténu. Dostali trest jako vystřižený ze školních lavic

Koronavirus

Premiér Naréndra Módí vyjádřil znepokojení ohledně tragické nehody a přislíbil stovkám lidí, kteří obdobně uvázli v různých částech Indie, pomoc.

Dříve v tomto týdnu byl v Indii zákaz vycházení zmírněn a vláda začala vlaky dopravovat pracovníky, kteří zůstali v různých částech země, do jejich domovských států. Spojů ale nebyl dostatek, a mnozí se tak vydali domů pěšky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám