Hlavní obsah

Turisté v Indii porušili karanténu. Dostali trest jako vystřižený ze školních lavic

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý trest za porušení karantény v Indii si vysloužilo deset zahraničních turistů. Ti vyrazili na procházku městečkem Rišikéš, které proslavila kapela Beatles. Poté, co mezinárodní skupinku zatkli policisté, donutili je za trest pětsetkrát napsat větu Neuposlechl jsem nařízení ohledně karantény, moc se omlouvám, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Městečko Rišikéš

Článek

Desítka turistů pocházející z Izraele, Mexika, Austrálie a Rakouska se městečkem procházela, jako by se nechumelilo. V Indii přitom platí celostátní karanténa omezující volný pohyb. Když byla skupina odchycena policií, přichystali si strážníci skutečně neobvyklý trest, který se však turistům zaryl pod kůži víc, než kdyby dostali pokutu.

Podle policejního důstojníka Vinoda Šarmy porušilo karanténu v oblasti už více než 700 zahraničních turistů, kteří v zemi uvízli. Trest jako vystřižený ze školních lavic prý neposlušné návštěvníky naučí dodržovat pravidla. Doplnil, že policie bude hotely instruovat, aby zahraniční turisty ven pouštěly jen s doprovodem někoho místního.

Podle serveru Daily Mail policisté po celé Indii volí netradiční způsoby, jak provinilce trestat. V některých částech země byli prý strážníci natočeni, jak nechali někoho za trest dřepovat nebo dělat žabí skoky. Někde policisté nosí helmy ve tvaru koronaviru, aby obyvatelům připomínali riziko, které jim hrozí, pokud nezůstanou doma.

Indický strážník přišel o ruku, když dohlížel na dodržování karantény

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám