Hlavní obsah

Počet obětí koronaviru přesáhl 1500

Peking

Počet obětí onemocnění novým koronavirem v pevninské Číně stoupl v pátek o dalších 143. Celkem nemoci Covid -19 v pevninské Číně podlehlo 1523 osob. Počet nakažených se zvýšil o 2641 na 66 492. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na údaje čínské národní zdravotnické komise.

Foto: China Daily, Reuters

Zdravotník ve Wu-chanu dělá test RNA na nákazu koronavirem

Článek

V nejvíce postižené čínské provincii Chu-pej, kde leží město Wu-chan, v němž se objevily koncem roku první případy nákazy koronavirem 2019-nCoV, v pátek podle místní zdravotnické komise zemřelo na nemoc dalších 139 osob. Počet nakažených se zvýšil o 2420 na 54 406.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Počet nově nakažených se výrazně snížil ve srovnání s předchozím dnem, kdy bylo v pevninské Číně nahlášeno přes 5000 nových případů a v provincii Chu-pej přes 4800. To bylo dáno novým způsobem vyhodnocování nákazy, kdy začala provinční zdravotnická komise do statistik zahrnovat i případy, které nebyly potvrzeny testy na koronavirus, ale jen se u nich na rentgenu prokázal zápal plic. Úřady novou metodiku zdůvodnily tím, že to klinicky diagnostikovaným pacientům umožní přístup ke včasné léčbě.

Nově jmenovaný šéf zdravotnické komise provincie Chu-pej Wang Che-šeng na sobotní tiskové konferenci uvedl, že cílem je zajistit, aby žádný pacient nezůstal bez léčby. Více než polovina potvrzených případů je podle něj nyní léčena tradiční čínskou medicínou.

Banky jsou připravené pomoci

Viceguvernér čínské centrální banky Fan I-fej slíbil, že Čína pomůže společnostem obnovit výrobu, jakmile to bude možné. Místopředseda Čínské komise pro regulaci bankovnictví a pojišťovnictví Liang Tchao dodal, že Čína zrychlí poskytování úvěrů na důležité investiční projekty a podpoří malé a soukromé firmy, které se kvůli koronaviru dostanou do obtíží.

Čínští představitelé také v sobotu varovali, že se nemoc může dále šířit, protože se budou vracet do práce lidé po prodloužených novoročních svátcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám