Hlavní obsah

Melinda Gatesová chtěla prchnout z manželství už před dvěma lety

Zpráva o rozvodu jednoho z nejbohatších mužů světa Billa Gatese a jeho manželky Melindy přišla jako blesk z čistého nebe, ale manželství bylo v troskách už dva roky předtím, píše server týdeníku Focus. V říjnu roku 2019 měla Melinda Gatesová pověřit své právníky, aby začali připravovat rozvod, protože její manželství je „nezvratně zničené“.

Foto: Elizabeth Shafiroff, Reuters

Melinda a Bill Gatesovi

Článek

Důvod „zničení“ manželství se nezmiňoval ani před dvěma lety, ani nyní. V jednom dokumentu se ale objevuje jedno jméno, a to Jeffrey Epstein. Finančník a filantrop a sexuální delikvent, který spáchal sebevraždu předtím, než začal proces kvůli zneužívání nezletilých dívek, které měl údajně předávat svým prominentním přátelům.

Gates trávil každý rok víkend s expřítelkyní, dohodl se na tom se ženou

Amerika

Epstein udržoval kontakty s Gatesem, zjevně k nelibosti Melindy, která finančníka nesnášela. Bývalí zaměstnanci Gatesových uvedli, že Melinda po setkání s Epsteinem v roce 2013 jasně a veřejně vyjadřovala obavy o svého manžela a znepokojení nad vazbami svého manžela s tímto mužem.

Jak Bill Gates potkal Melindu aneb 27 let manželství plného výzev

Koktejl

Tři měsíce po zatčení Epsteina deník The New York Times informoval o stycích Billa Gatese s Epsteinem. Jedna ze schůzek se údajně odehrávala v jeho nechvalně proslulém domě na Manhattanu až do pozdních nočních hodin. Krátce poté se měla Melinda spojit se svými právníky ohledně rozvodu.

Gatesovi nemají předmanželskou smlouvu. Čeká je dělení 2,6 bilionu korun

Koktejl

Mluvčí Billa Gatese tehdy setkání s Epsteinem potvrdila, údajně spolu jednali o filantropii. „Setkali jsme se. Nejsme ale přátelé a nemám s ním ani žádné obchodní vztahy,“ uvedl tehdy Gates.

Melinda Gatesová se skryla před světem v karibském ráji

Svět

V srpnu 2019 byl Epstein nalezen mrtev ve své cele, když čekal ve vazbě na proces. Sebevraždu spáchal za záhadných okolností. Dozorci, kteří ho měli hlídat, během služby údajně usnuli a v jeho cele nebyly žádné kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám