Hlavní obsah

Gates trávil každý rok víkend s expřítelkyní, dohodl se na tom se ženou

Novinky,

Pětašedesátiletý Bill Gates se se svou 56letou ženou Melindou kdysi dohodl, že může každý rok strávit prodloužený víkend se svou bývalou přítelkyní Ann Winbladovou. Setkával se s ní v jejím domě na pláži Outer Banks v Severní Kalifornii. Gatesovi v pondělí oznámili, že se po 27 letech rozvádí.

Foto: Profimedia.cz

Ann Winbladová na snímku z roku 2005

Článek

Podle listu The Daily Mail se Gates scházel s Winbladovou v osmdesátých letech, ale vztah skončil v roce 1987, kdy zakladatel Microsoftu poznal svou budoucí ženu. Bulvární deník uvedl, že Ann byla připravena na manželství více než Bill, který pracoval dnem i nocí na budování a rozšiřování Microsoftu. Oba ale zůstali přáteli.

V roce 1997 řekl Bill časopisu Time. „Když jsem začal přemýšlet o svatbě s Melindou, zavolal jsem Ann a požádal ji o souhlas.“ Ann mu ho dala, protože si myslela, že by Melinda „mohla být pro něj dobrou partií, protože měla intelektuální výdrž“.

Oba bývalí milenci s Melindiným požehnáním trávili každé jaro spolu prodloužený víkend. Procházeli se po pláži, jezdili na plážových buginách a létali na rogalech. „Můžeme hrát minigolf, zatímco probíráme biotechnologie,“ dodal Gates v roce 1997.

Foto: Anthony Bolante, Reuters

Bill Gates se svou ženou Melindou v roce 2012

„Přemýšleli jsme o světě a o nás. A žasli jsme, jak jsme jako dva mladí mimořádně úspěšní lidé začali velké dobrodružství na okraji málo známého průmyslu,“ uvedla Ann, která se s Billem setkala v roce 1984 na počítačové konferenci. Protože žili v různých městech, setkávali se virtuálně, což samozřejmě vypadalo jinak než dnes, protože žádný internet neexistoval. Chodili na stejné filmy ve stejnou dobu a pak si o nich vyprávěli po telefonu. Ann ho dokonce dokázala přesvědčit, aby na čas přestal jíst maso.

V roce 1999 dokonce začali společně podnikat, když byl Bill společníkem Ann v Hummer Winblad Venture Partners.

Ann je vdaná, jejím mužem je 63letý investor Edward Alex Kline, mladší bratr herce Kevina Klinea. Vzala si ho před šesti let.

Bill Gates se po 27 letech manželství rozvádí

Amerika

V žádosti o rozvod podané v pondělí je uvedeno, aby bylo manželství ukončeno k datu uvedenému v dohodě o odloučení. Tato dohoda ale nebyla zveřejněna. V žádosti Melinda uvádí, že nebude potřebovat podporu partnera, také od něj nebude zřejmě žádat pravidelné platby. Deník spekuluje, že možná byla už nějaká neveřejná dohoda o vyrovnání uzavřena. Pár přitom nemá uzavřenu předmanželskou smlouvu. V době, kdy Bill Melindu potkal, vydělal už první miliardu dolarů.

Gatesovi nemají předmanželskou smlouvu. Čeká je dělení 2,6 bilionu korun

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám