Hlavní obsah

Bezpečnost nepodcenili, hájí štáb po tragédii Baldwin a kostymérka filmu

Washington

Herec Alec Baldwin, který před necelými dvěma týdny omylem zastřelil při natáčení filmu Rust kameramanku Halynu Hutchinsovou, sdílel na sociálních sítí příspěvky kostymérky Teresy Magpaleové Davisové. Ta ve zprávách tvrdí, že vyjádření o přepracovanosti či špatných bezpečnostních podmínkách na pracovišti nejsou pravdivá.

Foto: Jim Weber, ČTK/AP

Alec Baldwin telefonuje před budovou šerifa Santa Fe

Článek

Baldwin s komentářem „přečtěte si tohle“ na Instagramu sdílel celkem sedm příspěvků, ve kterých Davisová vyvrací některé informace, které se do médií dostaly. Uvádí mimo jiné, že bezpečnostních schůzek bylo někdy i několik za den a že nikdy nepracovala více než 12 hodin denně, což je běžná dlouhá směna.

„Náhodné výstřely jsou daleko běžnější, než si myslíte,“ napsala také Davisová, která v jednom z příspěvků bránila zbrojířku filmu Hannah Gutierrezovou-Reedovou, která předala zbraň asistentu režiséra Davidu Hallsovi, jenž ji pak s ujištěním, že neobsahuje ostré náboje, předal Baldwinovi.

Halyna Hutchinsová
Narodila se v roce 1979 na Ukrajině a věnovala se žurnalistice, kterou v Kyjevě vystudovala. Poté ji zlákal film, spolupracovala s několika dokumentárními produkcemi v Evropě, než se přestěhovala do Los Angeles. V roce 2013 se přihlásila na Americký filmový institut a magisterský program dokončila o dva roky později.
Podílela se na více než 30 filmech, točila především oceňované nezávislé filmy. Pracovala na dramatu Blindfire, hororu The Mad Hatter nebo komedii To the New Girl.
Sama sebe označovala za neklidného snílka. Zemřela ve čtvrtek 21. října poté, co ji zasáhla kulka ze zbraně, která měla při natáčení filmu Rust sloužit jako rekvizita.

První slova Baldwina po smrti kameramanky: Byla to moje kamarádka

Amerika

„Stejnou pozici už u jednoho filmu zastávala o několik měsíců dřív. Byla tou nejzkušenější zbrojířkou? Ne. Byla však dostatečně kvalifikovaná pro úroveň jedna? Ano,“ napsala Davisová.

Úrovně označují rozpočet konkrétního filmu. Úroveň jedna je nejnižší, obecně to znamená, že rozpočet filmu se pohybuje do 6 milionů dolarů (zhruba 132 milionů korun).

Poslední slova postřelené kameramanky: Necítím nohy

Amerika

Americký bulvární server Daily Beast už dříve uvedl, že právě Gutierrezová-Reedová při předchozím natáčení filmu The Old Way, který vyjde příští rok, například dala dětské herečce revolver do ruky bez toho, aniž ho řádně zkontrolovala.

Davisová bránila také kritizovaného asistenta režie Davida Hallse. I v jeho případě se někteří jeho bývalí spolupracovníci vyjádřili k jeho nedostatečné činnosti ohledně bezpečnosti na place. „Nebudu předstírat, že se o naši bezpečnost nestaral. Naopak, nikdy se ohledně ní nechoval lehkovážně,“ stojí ve vyjádření Davisové, které Baldwin sdílel.

Animace: Jak herec Baldwin zastřelil kameramanku Hutchinsovou

Amerika

Baldwin zastřelil kameramanku Hutchinsovou při natáčení v ranči Bonzana Creek v Novém Mexiku 22. října. Stejnou ranou zranil také poblíž stojícího režiséra filmu Rust Joela Souzu. Vyšetřování činu probíhá a policisté zatím nevyloučili ani stíhání samotného herce.

Reklama

Výběr článků

Načítám