Hlavní obsah

První slova Baldwina po smrti kameramanky: Byla to moje kamarádka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to moje kamarádka. To jsou první slova amerického herce Aleca Baldwina, kterými se na veřejnosti vyjádřil k tragické události, kdy během natáčení filmu Rust neúmyslně zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou. Baldwin se po tragédii uchýlil s manželkou Hilariou a šesti dětmi do městečka Manchester (4500 obyvatel) v americkém státě Vermont. Tam ho ale v sobotu vypátrali fotografové a snažili se od něj získat vyjádření, píše server deníku Bild.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Alec Baldwin

Článek

„Nesmím se k ničemu vyjadřovat, protože probíhá vyšetřování,“ řekl herec kameramanům a fotografům při neplánovaném rozhovoru u silnice ve Vermontu. Dokola stále opakoval:  „Nemohu odpovídat na žádné otázky ohledně vyšetřování. Nemohu to udělat“. Jen zopakoval, že kameramanka „byla moje přítelkyně, byla to moje kamarádka“. „Ten den, kdy jsem se dostal do Santa Fe, abych začal natáčet, jsem ji vzal na večeři s režisérem Joelem. Byli jsme dobře secvičený tým, který spolu točil film, když se stala tato hrozná událost,“ řekl.

Animace: Jak herec Baldwin zastřelil kameramanku Hutchinsovou

Amerika

Podle jeho slov k podobným nehodám dochází jen velmi zřídka. „Čas od času se během filmování stane nehoda, ale nic takového,“ tvrdí Baldwin  a dodává: „Toto je jednorázová událost z bilionu, jednorázová událost z bilionu.“

Baldwin se krátce po tragédii setkal v hotelu v Santa Fe s manželem Hutchinsové Matthewem. „Je přemožen žalem,“ řekl Baldwin. Podle svých slov je v neustálém kontaktu s rodinou mrtvé kameramanky.

Poslední slova postřelené kameramanky: Necítím nohy

Amerika

Ztrátu matky velmi těžce nese Halyny syn devítiletý Andros. „Bez mámy je úplně ztracený,“ řekl Androsův dědeček Anatolij Androsovyč a dodal: „Neobviňujeme Aleca Baldwina.“

Případ vyšetřuje také FBI, která aktuálně vyšetřuje, jak je možné, že ze zbraně vyšel výstřel. Vyslýchá až 90 osob z filmového štábu, řekla okresní státní zástupkyně Mary Carmack-Altwiesová.

Baldwinovi podal zbraň asistent režiséra. Stížnostem kvůli bezpečnosti čelil už dřív

Amerika

Zda se dotočí film Rust je zatím ve hvězdách. Herec se každopádně zbraně v nejbližší době nedotkne. „Velmi bych uvítal, kdyby se střelné zbraně v budoucnu na filmových scénách používaly jen v omezené míře.“

Baldwin 21. října při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Reklama

Výběr článků

Načítám