Hlavní obsah

Zemřel italský kněz, který se vzdal respirátoru ve prospěch mladšího muže

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 72 let zemřel v uplynulých dnech v Itálii na nákazu novým koronavirem Giuseppe Berardelli, kněz ze severoitalského městečka Casigno. Duchovní dostal od ustaraných farníků respirátor, rozhodl se jej však věnovat mladšímu muži, informoval britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Papež začátkem března vyzýval kněze, aby se setkávali s nakaženými.

Článek

Berardelli se respirátoru, které jsou na trhu nedostatkovým zbožím, vzdal dobrovolně.

Nabídl jej mladšímu pacientovi, jehož věk ani přesný zdravotní stav nebyl zveřejněn, měl však mít problémy s dýcháním v souvislosti s nákazou novým koronavirem.

Běžte mezi nakažené, vyzývá papež kněze

Koronavirus

Na úmrtí 72letého kněze upozornil na sociálních sítích konzultant z Vatikánu, Američan James Martin, jenž Berardelliho označil za mučedníka.

Italův případ srovnal s příběhem z druhé světové války, kdy svatý Maximilian Kolbe v Osvětimi dobrovolně převzal místo odsouzeného muže s rodinou a následně zemřel.

Dej nám, drahý Bože, sílu ducha. Babiš přečetl poslancům povzbuzující zprávu

Koronavirus

Berardelli patří k minimálně šedesáti italským kněžím, kteří zemřeli v souvislosti s onemocněním Covid-19. Sám papež vyzýval na začátku března italské kněze, aby měli odvahu se setkávat s nakaženými lidmi.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám