Hlavní obsah

Zázrak v Itálii? Vesnice uprostřed epicentra pandemie nemá nakažené

Vesnice Ferrera Erbognone se nachází uprostřed epicentra koronavirové pandemie v Itálii. Přesto nemá jediný případ nákazy, píše server deníku Heute.at. Je to zázrak?

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Malá obec Ferrera Erbognone leží v provincii Pavia v oblasti Lombardie. Žije zde zhruba 1140 obyvatel, většině je přes šedesát let. Patří tedy k nejohroženější skupině pro nákazu koronavirem SARS-CoV-2.

„Možná máme nějaké protilátky, jinak pro to nemám vysvětlení. Žijeme úplně normálně jako kdykoliv před tím. Chodíme běžně ven,“ popisuje situaci jedna žena na ulici.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Starosta Giovanni Fassina chce, aby byli obyvatelé protestováni a zjistilo se, zda neprodělali nákazu koronavirem dříve a nyní jsou vůči viru imunní.

„Jedině testy zjistíme, zda lidé přišli s koronavirem do styku, jakým způsobem a zda prodělali nákazu. Později to bude důležité pro studie k vývoji protilátek. Ale to bude ještě nějakou dobu trvat,“ dodal.

V boji s koronavirem padlo už 44 italských lékařů

Koronavirus

Vedení obce nicméně na obyvatele apeluje, aby dodržovali opatření zavedená proti šíření koronaviru a byli obezřetní. „Žiji sama a viru se bojím, takže když jdu ven, vždycky nosím masku,“ řekla jedna žena.

Ostatní lidé mluví o „zázraku“. Pro tuto situaci nemá nikdo vysvětlení. Pro mnohé Italy je to ale malá naděje uprostřed hororu, který prožívají v koronavirové nákaze, píše Heute.at.

102letá Italka porazila koronavirus. Uzdravila se i bez léků

Koronavirus

V Itálii je koronavirem nakaženo 92 500 lidí. Země hlásí přes 10 tisíc obětí a 12 400 uzdravených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám