Hlavní obsah

Zavřít Prahu? Nevěřte fámám, ujišťuje Hamáček

Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ve čtvrtek odmítl fámy, podle nichž se vláda chystá kvůli šíření koronaviru uzavřít Prahu. Podobné spekulace odmítl již dříve i premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Premiér Andrej Babiš (vpravo) a ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček

Článek

„Celé dopoledne mi zvoní telefony s tím, že prý se chystáme uzavřít Prahu. Je to nesmyl! Nevěřte fámám!” vyzval občany Hamáček odpoledne na Twitteru.

Možnou izolaci metropole odmítl i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Opět internetem koluje fáma, že se bude zavírat Praha. Pražský krizový štáb ani já ale nic takového nechystáme,” uvedl na Twitteru.

Již dříve uvalení karantény na metropoli vyvracel i premiér Babiš. Ten však také v minulých dnech tvrdil, že vláda neuvažuje o uzavření obchodů, k němuž záhy pod tíhou okolností přistoupila. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zase před týdnem ujišťoval, že vláda nechce připravit otce o možnost být u porodu, ve středu ale tuto výjimku zrušil. [celá zpráva]

Kabinet se od 14 hodin sešel na dalším mimořádném jednání. [celá zpráva]

Ministr Vojtěch ve čtvrtek ráno oznámil, že počet lidí nakažených v ČR koronavirem vzrostl na 572 osob. Odpoledne ministerstvo bilanci upravilo na 631 případů.

Již v minulých dnech rozhodla vláda o povinném nošení roušek i uzavření některých měst a vesnic, kde se vyskytlo větší množství nakažených.

Drtivý dopad koronaviru na hudebníky, ztráty odhadují na 5 miliard dolarů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám