Hlavní obsah

V mamutím vládním komplexu v Jižní Koreji se šíří koronavirus

– Soul/Sedžong

Panika propukla ve vládním komplexu v jihokorejském městě Sedžong, když tam bylo potvrzeno dalších sedm případů nákazy koronavirem, uvedl ve čtvrtek list The Korea Times. Počet nakažených tam tak stoupl na šestnáct. V přísně střeženém komplexu působí 12 tisíc vládních úředníků a sídlí tam většina ministerstev, protože Sedžong se stává novým správním střediskem Jižní Koreje.

Foto: Profimedia.cz

Komplex vládních budov v jihokorejském Sedžongu

Článek

Podle korejského Střediska pro kontrolu nemocí a prevenci (KCDC) a ministerstva vnitra a bezpečnosti je šest nově nakažených z ministerstva pro oceány a rybářství, které sídlí v hlavní budově komplexu. Další člověk pracuje na ministerstvu pro vlastenecké otázky a záležitosti veteránů.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Panují obavy, že pokud by se ve vládním komplexu nemoc dále šířila, mohlo by vzniknout administrativní vakuum. V komplexu působí jedenáct ministerstev a 35 vládních úřadů, kde pracuje přes 12 tisíc lidí. V Sedžongu žije 15 tisíc lidí.

Ministerstvo pro oceány a rybářství už nařídilo všem svým zaměstnancům, kteří se setkali s nakaženými, aby zůstali doma.

Rakousko a Polsko mají první oběti koronaviru

Koronavirus

Epidemiologové se snaží zjistit, jak se pacienti nakazili a s kým přišli do styku.

První případ nákazy ve vládním komplexu se objevil minulý týden, test potvrdil koronavirus SARS-CoV-2 u zaměstnance ministerstva zdravotnictví.

„Kde se shromažďuje hodně lidí, je riziko infekce, takže u všech ministerstev je potřeba, aby více jejich zaměstnanců pracovalo z domova. Zvažujeme také zákaz vstupu pro všechny návštěvníky,” uvedl představitel správy vládních budov v Sedžongu.

Turisté zmizeli, tak ulice thajského města ovládly opice

Cestování

Podle KDCD přibylo ve středu v Jižní Koreji 114 nově nakažených nemocí Covid-19. Celkem jejich už 7869. Přibylo šest obětí, celkem nemoci v zemi podlehlo už 66 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám