Hlavní obsah

Stát New York zaznamenal denní pokles v počtu zemřelých

– New York • Aktualizováno

Stát New York hlásí výrazný pokles nakažených novým typem koronaviru Sars-CoV-2. Ze sobotních 10 800 poklesl na 8327. Nemoci covid-19 podlehlo za posledních 24 hodin 594 lidí, což je méně než za předchozí den, prohlásil guvernér Andrew Cuomo.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Lékař v New Yorku

Článek

Menší je také denní nárůst lidí přijatých na jednotky intenzivní péče, zvýšil se naopak počet lidí propuštěných z nemocnic. Guvernét Cuomo se domnívá, že by to mohlo být znamením toho, že nejhůře zasažený americký stát se již dostal na vrchol epidemie.

Současně varoval, že pro vyhodnocení dlouhodobější tendence je potřeba analyzovat data alespoň za tři až čtyři dny. Upozornil rovněž, že se jednotlivé epidemiologické modely neshodují v tom, co bude po dosažení vrcholu následovat. Pode některých by měl hned přijít pokles nových případů i úmrtí, jiné předpokládají několikadenní stagnaci a až následné snížení.

Guvernér rovněž prohlásil, že úřady přesouvají některé nevyužívané plicní ventilátory a zdravotníky do nemocnic na ostrově Long Island, kde momentálně nejrychleji roste počet nakažených a hospitalizovaných. Americká vláda slíbila, že do New Yorku pošle dalších 1000 zdravotních sester a lékařů, uvedl Cuomo.

Stát s asi 19 miliony obyvatel má 122 tisíc potvrzených případů nákazy koronavirem Sars-CoV-2. V současné době je v nemocnici asi 16 500 infikovaných pacientů. Zemřelo 4159 lidí. V tuto chvíli je stát centrem koronavirové nákazy ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám